RealPlayer

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de programariRealPlayer
Desenvolupador(s) RealNetworks
Versió estable 18.1.14.202 (10 setembre 2018)
Sistema operatiu Microsoft Windows
Format d'arxiu d'escriptura
Tipus reproductor multimèdia
Llicència llicència de propietat
Més informació
Lloc web Web oficial
Modifica les dades a Wikidata

RealPlayer és un reproductor de multimèdia, creat per RealNetworks, que reprodueix diversos formats multimèdia, incloent-hi les generacions múltiples dels còdecs de RealAudio i de RealVideo així com MP3, MPEG-4, QuickTime, etc. És el reproductor més antic que encara s'utilitza.

La primera versió de RealPlayer fou llançada a l'abril de 1995 com RealAudio Player, un dels primers reproductors de mitjans amb capacitat de streaming per Internet. La versió 6 de RealPlayer va ser dita RealPlayer G2; la versió 9 fou dita RealOne Player. S'han proporcionat les versions 'bàsiques' gratuïtes així com versions 'Plus' de pagament, amb característiques addicionals com un equalitzador gràfics amb més bandes. En Windows, la versió 9 va incloure les característiques del programa RealJukebox.

La versió actual per a Windows és RealPlayer 11.0.2 Les versions independents amb moltes menys funcions estan disponibles per a Mac OS X, Linux, Unix, Palm OS i Symbian OS. El programa té un programa de codi obert equivalent, dit Helix Player.

RealPlayer 10.5 per a Windows també té funcions com enregistrament de CDs, búfer de reproducció, cercador multimèdia, ràdio per Internet, biblioteca de mitjans, un navegador integrat (basat en Internet Explorer) i la capacitat de transferir mitjans a diversos dispositius portàtils, incloent-hi l'iPod d'Apple, els reproductors *MP3 i els dispositius Windows Media.

Formats suportats[modifica]

Formats de RealMedia

Streaming Àudio MP3, audio CD, WAV, AAC, Apple Lossless, AIFF, ACC+ Vídeo: DVD, CD video, MPEG, AVI, Windows media, QuickTime (requiere Itunes), arxius SWF i FLV. Llistes de reproducció

RealJukebox[modifica]

RealJukebox era una utilitat llançat per RealNetworks que funcionava com biblioteca musical, llançat al maig de 1999. Per a la versió 10 de RealPlayer esta funció va ser integrada amb l'aplicació principal.

Crítiques[modifica]

  • RealPlayer ha estat criticat per la seua baixa qualitat de reproducció en comparació d'altres reproductors; açò és degut comunament a material que ha estat massa comprimit per a velocitats baixes tipus mòdem, ja que RealPlayer utilitza *códecs propietaris avançats i estàndards de la indústria. L'abundància d'altres característiques en RealPlayer relacionades al *mercadeo, tals com la instal·lació d'executables externs, s'han guanyat la repulsa i sospita de molts usuaris.
  • Les tàctiques de mercadeig de RealNetwork en pàgines d'Internet i programari també han estat considerades sospitoses. Per exemple, un treballador anònim de RealNetworks va escriure:
  • RealNetworks ha usat durant anys l'estratègia d'amagar intencionadament l'enllaç de descàrrega gratuïta. Fins i tot després que els usuaris trobaren l'enllaç, el procés de descàrrega intentaria enganyar a l'usuari perquè descarregara la versió de pagament del programa. RealNetworks va provar fins i tot diverses versions del seu disseny per a comprovar com d'elles era la més eficient en això.
  • Un expert en seguretat en línia, possiblement Steve Gibson, va analitzar el tràfic que rebia RealJukebox a través d'Internet. Dita experta es va dur una sorpresa al descobrir que el reproductor manava informació que incloïa un identificador únic i el tipus de música que cada usuari estava escoltant. RealNetworks va admetre açò i prompte van llançar un pedaç que incloïa "millores quant a la privadesa de l'usuari".
  • A més RealPlayer modifica la configuració de Windows de manera que s'active cada vegada que s'arranca el sistema, consumint recursos del sistema innecessàriament.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]