Real Book

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de llibreReal Book
Tipus llibre
Fitxa tècnica
Autor Steve Swallow i Paul Bley
Llengua anglès
Publicació Estats Units d'Amèrica
Edicions The Real Book
Modifica dades a Wikidata

El Real Book (anomenat així per al·lusió humorística als Fake books dels anys 1940 i 1950) és un llibre que reuneix una gran quantitat d'estàndards de jazz. En origen aquest terme es referia al primer volum d'una sèrie, transcrit i recopilat pels estudiants del Berklee College of Music durant la dècada de 1970. Hi havia tres edicions del Real Book. Els volums 1 i 2 eren manuscrits, mentre que el tercer fou tipografiat a l'ordinador.

Els primers Real Book eren il·legals, ja que no pagaven els drets d'autor per les partitures que contenien. El 2004, Hal Leonard va publicar una edició amb llicència, que paga els drets autors de les cançons.

El Real Book s'ha convertit en un recurs indispensable per a qualsevol aspirant a músic de jazz. També és molt convenient per als músics professionals treballar en el " Book " ( El Llibre ), ja que està disponible en diferents edicions per adaptar-se als instruments en Sib, Mib, a més del to de referència.

En l'actualitat alguns altres editors de música també apliquen el terme Real Book a les seves publicacions - per exemple, l'Associated Board of the Royal Schools of Music publica l'AB Real Book. Alfred Publishing Co té també tres Real Book.