Realitat artificial

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

«Realitat artificial» va ser el terme que va utilitzar Myron W. Krueger per a descriure els seus entorns immersius i interactius, basats en tècniques de reconeixement de vídeo, que oferien a l'usuari contacte total i sense noses amb el món digital. Va començar aquest treball a la fi dels anys 60 i és considerat una figura clau per a la innovació primerenca de la realitat virtual. El seu primer llibre, Artificial Reality, va ser publicat en 1983 i actualitzat en 1991 amb el títol d'Artificial Reality II (tots dos publicats per Addison-Wesley).

En el llenguatge modern, el terme «realitat artificial» se sol usar per a descriure una realitat virtual que és indistingible de la realitat. És el que la distingeix del terme «realitat virtual», que se sol aplicar a la tecnologia que és com la realitat però fàcilment identificable com una simulació.

Bibliografia[modifica]

  • Myron Krueger. Realitat artificial 2, Addison-Wesley Professional, 1991. ISBN 0-201-52260-8
  • Kalawsky, R. S. (1993). La ciència de realitat virtual i entorns virtuals : un tècnic, científic i referència d'enginyeria en entorns virtuals, Addison-Wesley, Wokingham, Anglaterra; Lectura, Massa
  • Rheingold, H. (1992). Realitat virtual, Simon & Schuster, Nova York, N. I.