Red Hot Riding Hood

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Red Hot Riding Hood
Director Tex Avery
Productor Fred Quimby
Studio Metro-Goldwyn-Mayer
Distribuïdora Loew's Incorporated
Idioma Anglès
Modifica dades a Wikidata

Red Hot Riding Hood és un curtmetratge d'animació, dirigit per Tex Avery i estrenat el 8 de maig de 1943 per Metro-Goldwyn-Mayer. El 1994 va aparèixer al setè lloc de la llista 50 Greatest Cartoons, realitzada gràcies als vots de diversos especialistes en l'animació.

Trama[modifica]

La història comença com una versió comuna de La Caputxeta Roja (amb el llop que ja veierem a Dumb-Hounded, el curtmetratge on Droopy va fer la seua primera aparició), fins que els personatges es rebel·len davant dels papers que han d'interpretar.

Sorprès, el narrador accedeix a complir les seves demandes i comença novament la història d'una manera totalment diferent. Ara, la història pren part en un ambient urbà contemporani on la Caputxeta treballa en un club nocturn, el Llop és un faldiller i l'àvia és una perseguidora d'homes.

L'escena més coneguda és quan Caputxeta Roja està en el club nocturn cantant i el Llop reacciona salvatgement davant de l'actuació que realitza. La reacció era tan enèrgica que algunes parts van ser censurades. El final del curtmetratge va ser esborrat, ja que mostrava el matrimoni del Llop amb l'àvia, a causa que aquesta quedava embarassada.

La seqüència actual no és menys escandalosa. Mostra l'àvia perseguint el Llop, qui torna al club nocturn. Fart de les dones promet que es mataria abans de desitjar-ne una altra. Immediatament, apareix Caputxeta Roja i el Llop compleix la seva promesa. El seu esperit es queda en el club nocturn i reacciona de manera similar a com ho havia fet originalment.

Altres versions[modifica]

Avery va fer diverses seqüeles, incloent-hi Swing Shift Cinderella ( 1945), The Shooting of Dan McGoo i Wild & Woolfy (ambdues el 1945 i ambdues protagonitzades per Droopy), Uncle Tom's Cabaña (1947) i Little Rural Riding Hood (1949).

"Red" va aparèixer novament en la sèrie animada Tom and Jerry Kids, en els dibuixos animats de Droopy & Dripple i Calaboose Cat, incloent-hi la sèrie Droopy, Master Detective. Va ser rebatejada com "Miss VaVoom" per als curtmetratges de Droopy & Dripple, i, en els de Calaboose Cat, "Mystery Lady". En els curtmetratges de MGM feia de damisel·la en perill, mentre que el Llop i Droopy intentaven conquerir-la.

Paròdies[modifica]

  • L'escena on l'àvia persegueix al Llop va inspirar la de Qui ha enredat en Roger Rabbit? on Lena Hyena persegueix a Eddie Valiant.
  • La famosa reacció del Llop va ser refeta a la pel·lícula The Mask on Stanley Ipkiss va al Coco Bongo com La Màscara. Assegut en una taula similar, reacciona de la mateixa manera quan veu per primera vegada al personatge de Cameron Diaz, fins i tot adopta les faccions d'un llop. L'alter-ego de La Màscara, Stanley Ipkiss, té una versió VHS del dibuix animat.

Enllaços externs[modifica]