Refugi Emilio Goeldi

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Refugi Emilio Goeldi
Dades
TipusBase antàrtica permanent Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaRegió Antàrtica Modifica el valor a Wikidata
Map
 61° 13′ 21″ S, 55° 22′ 03″ O / 61.2225°S,55.3675°O / -61.2225; -55.3675
Lloc webmar.mil.br… Modifica el valor a Wikidata
Ubicació de la base i refugis antàrtics del Brasil a les Illes Shetland del Sud.

El Refugi Emilio Goeldi (en portuguès, Refúgio Emílio Goeldi) és un refugi d'estiu de Brasil a l'Antàrtida. Està situat a l'illa Elefant, situada en el grup denominat illes Piloto Pardo de les Shetland del Sud.

Fou inaugurat l'any 1988. Depèn logística i administrativament de l'Estació Antàrtica Comandante Ferraz. Juntament amb el Refugi Astrònom Cruls, localitzat a l'illa Nelson, constitueix l'estructura de suport bàsic del Programa Antàrtic Brasiler a l'Antàrtida.

Va rebre el seu nom en homenatge al naturalista i zoòleg suís-brasiler Emílio Augusto Goeldi.

El refugi pot acomodar a 6 científics durant 40 dies.[1] Està construït amb panells tipus sandwich recoberts amb fibra de vidre en la seva part interna, i amb resina a base polièster en la seva part externa. La seva àrea útil és de 14,7 m² i té dos petits annexos, un per servir de sanitari i dipòsit de materials, i un altre per a avantsala. L'aigua s'obté d'una llacuna propera. Les comunicacions són realitzades per un transmissor de radio alimentat per un petit generador.[2]

Referències[modifica]

  1. XXIII RAPAL. Programa Antartico Brasileiro. Dirección Nacional del Antártico - Instituto Antártico Argentino, 2002, p. 3. 
  2. ARQUITETURA NA ANTÀRTICA Pàg.

Enllaços externs[modifica]