Regions de Djibouti

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Les regions de Djibouti són la divisió administrativa de primer nivell a la República de Djibouti.

Atribucions[modifica]

Per llei de juliol de 2002 foren creades les regions com a ens principal de descentralització de l'administració. La llei de creació especifica que "la regió està dotada de personalitat jurídica i autonomia financera. S'administra lliurement mitjançant els Consells, escollits per sufragi universal directe, en les condicions fixades per la llei. Col·laboren amb l'Estat en l'Administració i la Planificació Territorial, en el desenvolupament econòmic, social, sanitari, científic i cultural així com en la protecció del medi ambient i la millora del nivell de vida, d'acord amb les competències i recursos que els atribueix la llei".[1]

El govern de cada regió correspon a una Assemblea Regional i un Executiu Regional escollit per aquesta. L'Executiu està format pel Secretari Executiu i el seu Secretariat.

Llista[modifica]

Mapa de les regions de Djibouti.

La divisió administrativa es concreta en 6 entitats: 5 regions i la ciutat de Djibouti, que té un estatut especial. Els seus noms corresponen a la ciutat que n'ostenta la capitalitat. Les seves dades són les següents:

Nom
Nom àrab
Superfície (km²)
Capital
Regió d'Ali Sabieh علي صبيح  2.200 Ali Sabieh
Regió d'Arta عرتا  1.800 Arta
Regió de Dikhil دخيل  7.200 Dikhil
Ciutat de Djibouti جيبوتي  200 Djibouti
Regió d'Obock ابخ  4.700 Obock
Regió de Tadjourah تاجورة  7.100 Tadjourah

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Regions de Djibouti