Reguers II

Infotaula de geografia físicaReguers II
Localització
Entitat territorial administratival'Albi (Garrigues) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 25′ 49″ N, 0° 54′ 52″ E / 41.430331°N,0.914577°E / 41.430331; 0.914577
TipusJaciment arqueològic Modifica el valor a Wikidata

Reguers II és un jaciment arqueològic d'època leptolítica al terme municipal de l'Albi de la comarca de les Garrigues, a la província de Lleida. Aquest jaciment es localitza en uns bancals aterrassats amb plantacions d'oliveres i d'ametllers que s'estenen al peu del vessant meridional de la serra dels Reguers.[1] La troballa d'aquest jaciment es va efectuar durant la campanya de prospeccions realitzada a l'estiu de l'any 1979 per David Mas.[2] Més endavant, durant l'any 2004 es va realitzar una segona prospecció per part del Servei d'Arqueologia de Barcelona.[1] A les terrasses de conreu on es localitza aquest assentament s'hi varen recollir diverses ascles de sílex, les quals únicament n'hi havia tres de retocades: un perforador, una lamineta de vora rebaixada i un petit nucli. En aquell moment el jaciment ja estava molt afectat pels treballs agrícoles, de manera que no es va poder trobar cap agrupació de material arqueològic.[2] Durant la prospecció de l'any 2004 s'hi van registrar algunes restes arqueològiques però molt disperses i escasses: tres fragments de ceràmica poc elaborada i un nucli de quars. Aquests materials es varen localitzar en una àrea extensa que englobava els peus dels extrems est i oest de la serra dels Reguers.[1] Basant-se en l'escassetat de materials trobats s'interpreta[1] que podria tractar-se d'una dispersió de materials provinents del jaciment Reguers I, localitzat al cim de l'extrem superior del Coster dels Reguers, també al municipi de l'Albi.[2] Actualment el material arqueològic trobat en aquest jaciment s'ha dipositat al museu local arqueològic d'Artesa de Lleida.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Inventari del Patrimoni Cultural Immoble Català. Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya». [Consulta: 21 abril 2015].
  2. 2,0 2,1 2,2 Mas, David «Aportació de la carta arqueològica de la vall del riu Set». Tesi de llicenciatura inèdita [Universitat de Barcelona], 1980.