Reinhard Mohn

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaReinhard Mohn

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement29 juny 1921 Modifica el valor a Wikidata
Gütersloh (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort3 octubre 2009 Modifica el valor a Wikidata (88 anys)
Steinhagen (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Münster Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióemprenedor, filantrop Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
Rang militartinent Modifica el valor a Wikidata
ConflicteSegona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeLiz Mohn (1982–2009) Modifica el valor a Wikidata
FillsBrigitte Mohn, Christoph Mohn, Andreas Mohn Modifica el valor a Wikidata
PareHeinrich Mohn Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm6936794 Discogs: 3036594 Modifica el valor a Wikidata

Reinhard Mohn (Gütersloh, Alemanya, 29 de juny de 1921Steinhagen, 3 d'octubre de 2009) fou un empresari i editor alemany que presidí el grup editorial Berteslmann.

Descendent de la família fundadora del Grup Bertelsmann, assumí el control d'aquesta companyia el 1947 i la convertí en un dels grups editorials més importants del món; en fou president fins al 1981. Posteriorment Mohn cedí la major part de les seves accions al grup editorial per fundar la Fundació Bertelsmann, des de la qual pretengué fomentar l'interès per la lectura creant biblioteques i centres de lectura públics.

La seva vinculació a l'Estat espanyol es remunta al 1962, quan fundà el Círculo de Lectores, un club on els subscriptors podien comprar música i llibres des de casa sense haver-se de desplaçar a les llibreries.

El 1989 fundà la biblioteca de Can Torró a Alcúdia (Mallorca), lloc on va viure llargues temporades a la seva casa d'estiueig, acompanyat per tots els seus fills i la seva segona esposa, Liz Mohn. Fou nomenat «Fill Adoptiu d'Alcúdia» el 2005.

El 1998 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats, per «la seva capacitat per concebre i organitzar un model integrador i participatiu d'empresa en l'àmbit de la comunicació i les humanitats, que ha contribuït a la difusió de la cultura mitjançant l'edició de llibres i altres publicacions, la creació de biblioteques i el foment de la lectura, a través d'una xarxa mundial multimèdia amb particular projecció a Espanya, país amb la cultura del qual ha mostrat una palesa identificació».

Altres condecoracions[modifica]

Enllaços externs[modifica]