Reposacaps

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Per a altres significats, vegeu «Reposacaps (moble)».
Reposacabezas fixos en un Mazda RX-8.

El apoyacabeza (a Argentina), reposacabezas (a Espanya) o capçalera (a Mèxic) és un element de suport per al cap que posseeixen els respatllers dels vehicles automòbils (automòbils, trens, camions, etc.) i els avions.

La funció primordial del reposacabezas no és les de donar comoditat als ocupants del seient, sinó el minimitzar les lesions cervicals en cas de col·lisió, especialment en cas de col·lisió per abast. Les capçaleres són, per tant, un element de seguretat passiva.

Base anatòmica[modifica]

La base anatòmica de la necessitat dels reposacabezas és la següent: el cap humà reposa sobre una primera vèrtebra anomenada atles (en record a l'ésser de la mitologia grega que portava al món sobre les seves espatlles).

L'atles al seu torn gira (quan rotamos el cap cap a la dreta o cap a l'esquerra) sobre la segona vèrtebra, que disposa d'una protuberància en què fa d'eix per a l'atles, cridada «apófisis odontoides» (perquè la seva forma recorda a la d'una dent). Per aquest motiu, a la segona vèrtebra se li crida axis (eix).

En cas de col·lisió, especialment en cas de col·lisió per abast, el cos de la persona que va en el seient pot desplaçar-se bruscament cap enrere, sent detingut pel respatller del seient. En els seients d'automòbils sense capçaleres (o amb capçaleres mal dissenyades o malament ajustades), el cap continua el seu moviment cap enrere, podent arribar-se a trencar els lligaments que impedeixen, en circumstàncies normals, que la apófisis odontoides de axis danyi a la medul·la espinal. Si això succeeix, depenent de la gravetat del trencament, l'individu pot quedar paralític o morir desnucado.

Consideracions d'ús[modifica]

  • Mai han de llevar-se els reposacabezas d'un vehicle.
  • Els usuaris de vehicles amb apoyacabezas posteriors abatibles (com els automòbils Mercedes-Benz dels anys vuitanta, per exemple) han de posar-los en la seva posició funcional quan portin passatgers a les places posteriors.
  • Els usuaris de vehicles sense reposacabezas han d'instal·lar-los. En els anys seixanta i setanta es venien kits per instal·lar reposacabezas en els automòbils que no els portaven de fàbrica (en aquesta època, la majoria). Algunes versions ultrabásicas d'automòbils venuts en els anys vuitanta mancaven de reposacabezas de fàbrica (el Renault Supercinco C, per exemple).

Consideracions de disseny[modifica]

  • Alguns fabricants van considerar que no s'havia de deixar a l'usuari la possibilitat d'ajustar malament el reposacabezas, per la qual cosa van instal·lar reposacabezas fixos en els seus vehicles.
  • Una altra possibilitat és el fer reposacabezas que permetin la visió a través d'ells. D'aquesta manera s'incrementa la visibilitat tant del conductor del vehicle com dels conductors que segueixen al vehicle.

Enllaços[modifica]