Resident Evil: Apocalipsi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Resident Evil: Apocalypse)
Infotaula de pel·lículaResident Evil: Apocalipsi
Resident Evil: Apocalypse Modifica el valor a Wikidata

cartell de la versió original en anglès
Fitxa
DireccióAlexander Witt Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióPaul W. S. Anderson i Don Carmody Modifica el valor a Wikidata
GuióPaul W. S. Anderson Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJeff Danna Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeEddie Hamilton Modifica el valor a Wikidata
ProductoraConstantin Film Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorScreen Gems i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenCanadà, Regne Unit, França, Alemanya i Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena23 setembre 2004 Modifica el valor a Wikidata
Durada94 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeToronto, Hamilton i ajuntament de Toronto Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost40 milions de $[1]
Recaptació129,394,835 $[1]
Descripció
Basat enResident Evil Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema d'acció, cinema de terror, cinema de ciència-ficció, xiques amb pistoles, cinema de zombis i biopunk Modifica el valor a Wikidata
Temaepidèmia Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata

Lloc websonypictures.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0318627 Filmaffinity: 570857 Allocine: 51386 Rottentomatoes: m/resident_evil_apocalypse Letterboxd: resident-evil-apocalypse Mojo: residentevilapocalypse Allmovie: v288611 TCM: 454283 Metacritic: movie/resident-evil-apocalypse TV.com: movies/resident-evil-apocalypse AFI: 63205 TMDB.org: 1577 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Resident Evil Modifica el valor a Wikidata

Resident Evil: Apocalipsi (Resident Evil: Apocalypse) és el segon lliurament cinematogràfic de la saga de pel·lícules basades en els videojocs de Resident Evil. Aquesta pel·lícula de ciència-ficció de caràcter apocalíptic i de survival horror es va estrenar el 2004. Està ambientada a la ciutat fictícia de Raccon City i la protagonitza, com a tota la saga de pel·lícules fins avui dia, és Milla Jovovich en el paper d'Alice.

Aquesta segona part fa referència al segon i al tercer videojocs, Resident Evil 2 i Resident Evil 3: Nemesis, també incorpora alguns elements del quart videojoc (sense número) Resident Evil Code: Veronica, i inclou com a personatges principals a Jill Valentine, Carlos Oliveira, Nèmesi, Nicholai Ginovaef i Mikhail Victor, entre d'altres, encara que alterats, ja que no tots protagonitzen el seu paper corresponent al videojoc. Aquesta pel·lícula ha estat doblada al català.[2]

Argument[modifica]

La pel·lícula comença allà on es va acabar l'anterior Resident Evil. Tretze hores després que el T-virus fos alliberat al Rusc, les instal·lacions subterrànies de la Corporació Umbrella, un equip d'investigació ignorant les advertències d'Alice en la pel·lícula anterior entra al complex i és atacat per zombis i altres éssers mutants afectats pel virus, com els lickers. Els monstres i el virus s'escapen del centre i s'escampen per la ciutat. N'Alice, que havia estat estabornida pels agents de la Corporació en el film anterior, és traslladada a un centre d'investigació de la Corporació a la mateixa Raccoon City, allà experimenten amb ella i la mantenen sedada. Mentrestant la Corporació ha aïllat i tancat Raccoon City, i un equip intenta evacuar ràpidament els principals científics de la Corporació que quedaven a la ciutat. La filla d'un dels principals científics, Angela Ashford, queda atrapada dins del perímetre de la ciutat quan el cotxe que la traslladava té un accident.

N'Alice es desperta i fuig del centre on la tenien tancada. Descobreix que la ciutat està deserta, agafa una arma d'un cotxe de policia abandonat i comença a caminar. En una altra banda de la ciutat hi ha l'últim pont obert, Ravens Gate, per on fugen els evacuats, dos policies Jill Valntine i Peyton Wells s'encarreguen de mantenir l'ordre. Un home que pateix un atac de cor queda infectat pel virus i mossega en Peyton quan intenta ajudar-lo. El supervisor de la Corporació Timothy Cain ordena tancar el pont i disparar a qualsevol que intenti sortir. Un munt de ciutadans queden atrapats i es veuen forçats a tornar a la ciutat. La Coprporació decideix enviar una bomba nuclear que arrasi la ciutat i destrueixi tant el virus com els zombis i els mutants.

N'Alice comença a recordar què li han fet al centre hospitalari i descobreix que està infectada amb el virus, però estranyament no s'ha convertit en zombi sinó que ara é smés forta, més ràpida i més letal. La pel·lícula ens mostra diverses històries de personatges que estan atrapats a la ciutat i que intenten defensar-se i fugir. Per una banda està un delinqüent anomenat LJ, per una altra uns soldats de la Corporació anomenats Carlos Olivera, Nicholai Ginovaef i Yuri Loginov, que junt amb altres policies i soldats intenten aturar l'ofensiva zombi i salvar civils, també hi ha els dos policies Jill i Peyton, junt amb Terry, una periodista que ara va amb ells, que queden atrapats dins d'una església i que són salvats per n'Alice. Fora de la ciutat hi ha el pare d'Angela, el doctor Charles Ashford, que s'ha infiltrat a la xarxa de vigilància i comunicacions de la ciutat, i mentre rastreja la ciutat buscant la seva filla, localitza el grup d'Alice. Contacta amb ells i els ofereix l'opció d'una evacuació extraordinària si aconsegueixen rescatar a la seva filla, que està amagada en una habitació de la seva escola. De tant en tant apareix un zombi o un licker que mossega i/o mata algun dels protagonistes.

La Corporació Umbrella envia en Nèmesis, un soldat zombie mutat fruit dels experiments de la Corporació, que està controlat pels científics. En Nèmesis té ordres de matar tots els soldats que queden vius, entre ells en Carlos i els seus companys. En LJ, que s'havia unit a un grup de soldats, es salva de l'atac de Nèmesis perquè en Nèmesis no l'identifica com a soldat i l'ignora. En un atac de Nèmesis al grup, n'Alice se separa d'ells, la Jill i na Terri aconsegueixen escapar-se i marxar cap a l'escola, de camí es troben primer en LJ i després en Carlos i en Nicholai. Un grup de zombis i lickers mata en Nicholai i na Terri, però n'Alice reapareix i aconsegueix salvar la resta. Tots junts troben n'Angela. N'Angela els explica que el seu pare és el creador del virus i també de l'agent antivíric, que els va crear un per a ajudar a la seva filla a caminar i l'altre per a evitar les mutacions que provocava el virus, la Corporació li va prendre l'invent i va començar a experimentar amb ell. Subministren l'antivíric a en Carlos, ja que havia estat infectat.

El doctor envia un helicòpter per a rescatar-los a tots, l'han d'anar a trobar a l'edifici de l'ajuntament. Mentrestant en Cain s'assabenta del pla del doctor i envia en Nèmesis per a aturar-los. El grup i el doctor són fets presoners, però n'Alice aconsegueix escapar-se. En Cain obliga a n'Alice que lluiti amb en Nèmesis, com que ella s'hi nega, mata el doctor. Els dos lluiten i ella el venç, i en Cain li demana que el mati, però aleshores ella s'adona que en Nèmesis és en realitat en Matt Adison, un policia amb qui havia fet amistat en la pel·lícula anterior i l'únic supervivent, a part d'ella, de la batalla i la fugida del Rusc i s'hi nega. En Nèmesis la recorda i decideix defensar-la. En Nèmesis mor protegint-la, ella queda ferida pels restes d'un helicòpter que explota a prop, en Carlos i n'Angela aconsegueixen pujar a un altre helicòpter i fugir enduent-se n'Alice amb ells, en Cain també intenta fugir en l'helicòpter però n'Alice el llença al buit i ell mor a mans dels zombis del carrer.

En aquest moment la bomba nuclear explota i destrueix la ciutat, l'onada expansiva arriba fins a l'helicòpter on viatgen i s'estavella, un tub que surt disparat es dirigeix cap a n'Angela, però n'Alice es posa enmig de la tragectòria de l'objecte que se li clava a l'estómac, salvant la nena. El doctor Isaacs de la Corporació rescata el cos de n'Alice del lloc de l'accident i se l'endu a unes instal·lacions secretes. La Corporació afirma públicament que la ciutat ha patit l'explosió d'un reactor nuclear i que ha sigut tot un accident. Mentrestant en Carlos, la Jill, n'Angela i en LJ, els dos primers oficialment fugitius de la justícia, arriben al complex just quan n'Alice desperta, comença a recordar què li ha passat i aconsegueix de fugir del laboratori, tots es retroben i marxen junts en un cotxe, el doctor Isaacs permet la fugida afegint que s'ha iniciat el "programa Alice", fet que confirmen el logotip de la Corporació als ulls d'Alice i la presència d'un satèl·lit dedicat.

Repartiment[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Behind the scenes photos from Resident Evil 2!». countingdown.com. Arxivat de l'original el 2008-12-25. [Consulta: 16 gener 2008].
  2. «Resident Evil: Apocalipsi». Ésadir.cat. [Consulta: 13 juny 2022].

Enllaços externs[modifica]