Resolució 1040 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Consell de Seguretat de l'ONU
Resolució 1040 Emblem of the United Nations.svg
Bujumbura.JPG
Bujumbura
Data 29 de gener 1996
Trobada n. 3623
Codi S/RES/1040 (Document)
Subjecte La situació a Burundi
Resultat de la votació 15 votaren a favor
0 votaren en contra
0 s'abstingueren
Resultat Adoptada
Composició del Consell de Seguretat
Membres permanents
Membres no permanents
Modifica les dades a Wikidata

La Resolució 1040 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 29 de gener de 1996. Després de considerar les cartes del secretari general Boutros Boutros-Ghali i les declaracions del President del Consell de Seguretat, el Consell va abordar la guerra civil a Burundi i els esforços per al diàleg polític.[1]

Al Consell de Seguretat li preocupava que la situació a Burundi s'hagués deteriorat i amenacés l'estabilitat a la regió. S'havia incrementat la violència, particularment contra refugiats i treballadors internacionals d'ajuda humanitària, i es va posar èmfasi en la importància de seguir assistint als refugiats. L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats va visitar recentment el país i es van elaborar plans de seguretat.

La resolució exigia que totes les parts de Burundi s'abstinguessin de la violència i l'ús de la força, i que es persegueixi el diàleg. Els Estats membres i altres interessades foren instades a cooperar amb el desmantellament d'estacions de ràdio que incitin l'odi i la violència. Es consideraren altres mesures en consulta amb l'Organització de la Unitat Africana i altres països. El secretari general havia enviat una missió tècnica a Burundi per examinar la manera de protegir el personal de les Nacions Unides i les agències d'ajuda i se li va demanar el 20 de febrer de 1996 i l'informe sobre la missió, la situació general i el progrés del diàleg. Sobre la base de l'informe, el Consell consideraria mesures addicionals, inclòs un embargament d'armes i restriccions de viatge contra els líders a Burundi.[2]

Referències[modifica]

  1. United Nations, Office of Public Information. UN monthly chronicle, Volumes 32–33. United Nations, Office of Public Information, 1996, p. 13. 
  2. Yusuf, Abdulqawi A. African Yearbook of International Law / Annuaire Africain de Droit International, Volume 4 (1996). Martinus Nijhoff Publishers, 1997, p. 339. ISBN 978-90-411-0471-7. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1040 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.