Resolució 127 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Consell de Seguretat de l'ONU
Resolució 127 Emblem of the United Nations.svg
Israel-1947-1949.jpg
Pla de partició de Palestina
Data 22 de gener 1958
Trobada n. 810
Codi S/RES/127 (Document)
Subjecte La qüestió palestina
Resultat de la votació 11 votaren a favor
0 Votaren en contra
0 s'abstingueren
Resultat Adoptada
Composició del Consell de Seguretat
Membres permanents
Membres no permanents
Modifica les dades a Wikidata

La Resolució 127 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, aprovada per unanimitat el 22 de gener de 1958, Va tractar les queixes de Jordània sobre les activitats israelianes entre les línies de demarcació de l'armistici. Tenint en compte un informe del Cap d'Estat Major interí de l'Organisme de les Nacions Unides per la Vigilància de la Treva a Palestina, el Consell va observar que ni Israel ni Jordània van gaudir de la sobirania sobre cap part de la zona. El Consell va dirigir llavors al cap de l'Estat Major que regulés les activitats dins de la zona per tal que els israelians no poguessin utilitzar propietats àrabs i viceversa, i va dirigir al cap de l'Estat Major que realitzés una enquesta de registres de propietats amb vista a determinar la propietat de la zona.

La resolució va fer seva la recomanació de que les parts, a través de les Comissions Mixtes d'Armistici, havien de discutir activitats civils a la zona i que fins que es pogués arribar a un acord, aquestes activitats a la zona haurien de suspendre's. El Consell va demanar a totes les parts que respectessin l'Acord General de Armistici i al Cap d'Estat Major que informi al Consell sobre l'aplicació de la present resolució.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 127 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.