Resolució 1287 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1287 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/1287 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Resolucions de l'ONU sobre Abkhàzia Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:4094)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació31 gener 2000 Modifica el valor a Wikidata
1286 Modifica el valor a Wikidata
1288 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Abkhàzia

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1287 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 31 de gener de 2000. Després de reafirmar totes les resolucions a Geòrgia, especialment la Resolució 1255 (1999), el Consell va ampliar el mandat de la Missió d'Observació de les Nacions Unides a Geòrgia (UNOMIG) fins al 31 de juliol de 2000.[1]

El Consell de Seguretat va subratllar la inacceptabilitat de la manca de progrés en qüestions clau relacionades amb el conflicte d'Abkhàzia. Va donar la benvinguda als compromisos recents d'ambdues parts per investigar les violacions de l'Acord d'Alto el Foc i Separació de Forces de 1994 i reprendre les negociacions. Hi va haver preocupació que tot i que la situació es mantingués tranquil·la, la situació a la zona del conflicte era volàtil. Es va donar la benvinguda als esforços per abordar la prevenció i el control de malalties com el VIH/SIDA i altres.

El secretari general Kofi Annan havia nomenat un nou representant especial del secretari general i es va animar a les parts a utilitzar l'oportunitat de connectar-se per reprendre el procés de pau. Es va demanar tant a Geòrgia com a Abkhàzia que aconseguissin avenços en temes clau com la distribució de competències constitucionals entre Tbilissi i Sukhumi.[2]

La resolució va reiterar la necessitat de respectar els drets humans per ambdues parts, la importància d'implementar mesures de foment de la confiança i que les eleccions a Abkhàzia eren inacceptables i il·legítimes. Es va demanar al Secretari General que informés periòdicament sobre els esdeveniments al Consell.

Referències[modifica]

  1. «Security Council extends Georgia observer mission until 31 July». United Nations, 31-01-2000.
  2. Raič, David. Statehood and the law of self-determination. Martinus Nijhoff Publishers, 2002, p. 420. ISBN 978-90-411-1890-5. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1287 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.