Resolució 1618 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1618 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Atac amb cotxe bomba a Iraq (2005)
Identificador de llei o regulacióS/RES/1618 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5246)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació4 agost 2005 Modifica el valor a Wikidata
1617 Modifica el valor a Wikidata
1619 Modifica el valor a Wikidata
TemaAmenaces a la pau i la seguretat internacionals causades per actes terroristes

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1618 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 4 d'agost de 2005. Després de reafirmar les resolucions sobre la situació a Iraq, inclosa la Resolució 1546 (2004), el Consell va condemnar els atacs terroristes que s'havien produït a l'Iraq i va expressar la seva determinació de lluitar contra el terrorisme.[1]

Resolució[modifica]

Observacions[modifica]

El Consell de Seguretat va començar expressant el seu suport al poble iraquià durant la transició política, malgrat els atacs al país. Va reafirmar resolucions 1267 (1999), 1373 (2001) i 1566 (2004), la Carta de les Nacions Unides i la necessitat de combatre l'amenaça del terrorisme. Es va donar la benvinguda als passos del govern iraquià per emprendre el diàleg nacional.

Actes[modifica]

La resolució va condemnar els atemptats terroristes que havien tingut lloc a Iraq, especialment els que havien tingut lloc en les últimes setmanes, i el segrest i atacs a diplomàtics estrangers.[2] En aquest sentit, el Consell va expressar condolences a les víctimes, a les seves famílies i al govern de l'Iraq.

El Consell va afirmar que el terrorisme no podria afectar la transició política i econòmica a l'Iraq, i es va exigir a tots els estats que complissin les obligacions contingudes en diverses resolucions relatives al terrorisme, inclosos els responsables, els organitzadors i els patrocinadors dels atacs a la justícia. A més, també se'ls va demanar que ajudessin l'Iraq a proporcionar protecció a funcionaris diplomàtics estrangers i de les Nacions Unides i altres civils estrangers que treballaven al país.

Referències[modifica]

  1. «Security Council condemns in 'strongest terms and without reservation' terrorist attacks in Iraq». United Nations, 04-08-2005.
  2. Cardosa, Amy V. Iraq at the crossroads. Nova Publishers, 2007, p. 45. ISBN 978-1-60021-329-8. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1618 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.