Resolució 163 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 163 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/4835 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:956)
 9Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 2Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació9 juny 1961 Modifica el valor a Wikidata
TemaQüestió sobre Angola

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 163 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada el 9 de juny de 1961 després de la Resolució 1603 de l'Assemblea General declarant Angola Territori no-autònom reafirmant la resolució del Consell demanant a Portugal que actuï segons els termes. El Consell va demanar als portuguesos que desistissin en les mesures repressives i estenguessin totes les facilitats al Subcomitè sobre la situació a Angola, nomenat de conformitat amb els termes de la resolució de l'Assemblea, i expressant l'esperança que es trobi una solució pacífica i sol·licita que el Subcomitè n'informi al Consell i l'Assemblea General tan aviat com sigui possible.

Un cert nombre d'estats membres havien expressat la seva preocupació per la situació dels drets humans a Angola, inclosa la negació del dret a l'autodeterminació, massacres i la repressió armada dels pobles d'Angola.[1] Representants de Portugal, Índia, Ghana, Congo (Leopoldville), Congo (Brazzaville), Nigèria, Mali, Etiòpia i Marroc foren convidats a participar en les trobades.

La resolució va ser adoptada per nou vots contra cap; França i Regne Unit es va abstenir.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Wellens, Karen; T.M.C. Asser Instituut. Resolutions and statements of the United Nations Security Council (1946-1989): a thematic guide. BRILL, 1990, p. 58. ISBN 978-0-7923-0796-9. 
Vegeu texts en català sobre Resolució 163 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.