Resolució 2151 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2151 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Soldats de l'exèrcit de la República Centreafricana a Bangui l'abril de 2008.
Identificador de llei o regulacióS/RES/2151 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7155)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació28 abril 2014 Modifica el valor a Wikidata
2150 Modifica el valor a Wikidata
2152 Modifica el valor a Wikidata
TemaServeis de seguretat en conflictes armats

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2151 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 28 d'abril de 2014. A proposta de Nigèria, el Consell va subratllar la importància de la reforma dels serveis de seguretat d'un país després d'un conflicte armat per la pau i la recuperació.[1]

Contingut[modifica]

Després d'un conflicte en un país, és important que es reformin el sector de la seguretat, l'exèrcit i la policia d'aquest país. D'aquesta manera es pot preservar la pau i l'estabilitat, lluitar contra la pobresa, aplicar la llei i l'autoritat de l'estat, evitar els conflictes ulteriors i sancionar violacions dels drets humans i del dret internacional humanitari. La supervisió governamental dels serveis de seguretat també és important. Però el propi país ha de decidir sobre això.

Els serveis de seguretat eficients, professionals, responsables i no discriminatoris amb respecte als drets humans i l'aplicació de la llei són la pedra angular de la pau i el desenvolupament sostenible i són importants per evitar conflictes. La major part de les ajudes que l'ONU ofereix per reformar els serveis de seguretat es donen als països africans i alhora una sèrie de països africans s'han convertir en proveïdors importants d'aquesta ajuda. La reforma dels serveis de seguretat és un element central de les operacions de pau, i cada vegada hi ha més complexitat en aquestes operacions.

La reforma dels serveis de seguretat es va fer com a part d'un procés polític nacional general, que seria recolzat per tota la societat. S'ha de prestar especial atenció a la protecció dels nens, les escoles i els hospitals. L'ONU és l'organització adequada per ajudar-hi i també en té molta experiència. A més, la cooperació amb organitzacions regionals és important. Es va demanar al Secretari General que promogués la cooperació amb la Unió Africana.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2151 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.