Resolució 2168 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2168 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Blindats ELBO Leonidas-2 i un vehicle Mercedes-Benz 240GD de la força hel·lènica a Xipre.
Identificador de llei o regulacióS/RES/2168 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7229)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació30 juliol 2014 Modifica el valor a Wikidata
2167 Modifica el valor a Wikidata
2169 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Xipre

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2168 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 30 de juliol de 2014. Després de reafirmar totes les resolucions sobre el conflicte de Xipre el Consell va ampliar el mandat de la Força de les Nacions Unides pel Manteniment de la Pau a Xipre (UNFICYP) durant sis mesos més fins al 31 de gener de 2015.[1]

Detalls[modifica]

L'11 de febrer de 2014 es van reprendre les negociacions entre grecoxipriotes i turcoxipriotes amb participació de Turquia i Grècia. Es va demanar que s'implementessin mesures per enfortir la confiança entre els dos grups de població. Es va destacar una vegada més la importància dels passos fronterers a la línia verda.

Una solució al conflicte a Xipre és en interès de tots els xipriotes, també en l'àmbit econòmic. Per això, es va instar als seus líders a utilitzar retòrica positiva i explicar els beneficis d'un acord i la necessitat de flexibilitat i el compromís d'explicar-ho amb claredat.

Mentrestant, la situació a l'illa i al llarg de la línia verda es va mantenir estable. Es va demanar a les parts que no fessin res que augmentessin les tensions. Continuaven bloquejant l'accés als camps de mines a la línia verda. També va demanar l'obertura de tots els àmbits del Comitè de Persones Desaparegudes, cosa que també beneficiaria la reconciliació entre les dues comunitats.

El mandat de la UNFICYP es va ampliar fins al 31 de gener de 2015. Es va demanar a les parts que cooperessin amb la UNFICYP sobre la demarcació de la zona d'amortiment. També es va demanar als turcoxipriotes que restauressin l'statu quo a Strovilia anterior a 2000.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2168 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.