Resolució 2185 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2185 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Agents filipins de la Missió de les Nacions Unides a Timor Oriental al juliol de 2007.
Identificador de llei o regulacióS/RES/2185 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7317)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació20 novembre 2014 Modifica el valor a Wikidata
2184 Modifica el valor a Wikidata
2186 Modifica el valor a Wikidata
TemaPolítica en mandats d'operacions de pacificació

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2185 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 20 de novembre de 2014. El Consell decidí integrar plenament el treball policial en els mandats de les forces de manteniment de la pau de l'ONU. Al mateix temps, es va demanar als països que contribuïssin als components de la policia enviant més agents femenins.[1]

Contingut[modifica]

El consentiment de les parts en un conflicte, la imparcialitat i la no usar violència, excepte per la defensa pròpia del mandat, eren essencials per a una operació de pau reeixida. Els serveis policials d'un país amfitrió solien ser el principal vincle entre govern i la societat en matèria de seguretat. L'aplicació de la llei, el càstig i la justícia, per tant, eren necessaris com a base per a una pau duradora i el desenvolupament nacional. El secretari general Ban Ki-moon va demanar que millorés la policia de les Nacions Unides desenvolupant directrius estàndard i processos de capacitació i avaluació.

El paper dels components policials de les forces de manteniment de la pau de l'ONU havia augmentat considerablement. Una de les tasques podria incloure ajudar el país amfitrió a reformar les seves pròpies forces policials, proporcionar suport operatiu i vigilar de forma immediata l'aplicació de la llei. També podria preveure que els agents de l'ONU ajudarien amb la detecció d'autors de crims greus contra el dret internacional. Es va decidir incloure de manera integral les tasques policials en els mandats de les forces de manteniment de la pau i les missions polítiques especials.

El secretari general havia anunciat una avaluació exhaustiva de les missions de pau i les missions polítiques especials. Es va demanar als països que aportaven agents de policia que hi enviessin més agents femenins i capacitessin a tots els agents per fer front a la violència sexual i la violència contra els nens.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2185 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.