Resolució 221 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Consell de Seguretat de l'ONU
Resolució 221 Emblem of the United Nations.svg
LocationZimbabwe.svg
Localització de Rhodèsia
Data9 d'abril 1966
Trobada n.1277
SubjecteQüestió relativa a Rhodèsia del Sud
Resultat de la votació10 votaren a favor
0 votaren en contra
5 s'abstingueren
ResultatAdoptada
Composició del Consell de Seguretat
Membres permanents
Membres no permanents

La Resolució 221 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, aprovada el 9 d'abril de 1966 després de recordar les resolucions anteriors sobre el tema (inclòs l'acord d'un embargament de petroli), el Consell estava molt preocupat perquè va arribar a Rhodèsia del Sud un gran carregament de petroli des de Beira i un altre era en camí.

El Consell va demanar Portugal que no permetés que el combustible fos bombejat a través de les canonades de la Companhia do Pipeline Moçambique Rodésias a Rhodèsia del Sud. Es va demanar a tots els Estats que asseguressin el desviament dels vaixells si creien raonablement que transportaven petroli destinat a Rhodèsia del Sud. La resolució també va instar al govern del Regne Unit a evitar, per la força si cal, l'arribada a Beira dels vaixells que cregués raonablement que transportaven petroli destinat a Rhodèsia del Sud.

La resolució 221 va ser adoptada per deu vots contra cap; la República Popular de Bulgària, França, Mali, la Unió Soviètica i Uruguai es van abstenir de votar.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 221 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.