Resolució 2250 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2250 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Un antic nen soldat a Uganda. Va ser segrestat a l'edat de tretze anys per l'Exèrcit de Resistència del Senyor i desplegat com a soldat. Posteriorment, va rebre formació com a paleta pel Centre de Desenvolupament Juvenil Nord-Ugandès amb finançament britànic.
Identificador de llei o regulacióS/RES/2250 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Data9 desembre 2015 Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7573)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació9 desembre 2015 Modifica el valor a Wikidata
2249 Modifica el valor a Wikidata
2251 Modifica el valor a Wikidata
TemaEls joves en els conflictes armats

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2250 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 9 de desembre de 2015. El Consell va reconèixer que la radicalització dels joves amenaçava l'estabilitat dels països i va demanar que els joves s'impliquessin més en la governança i en la resolució de situacions de conflicte.[1]

Contingut[modifica]

En el context d'aquesta resolució, el terme "joventut" es refereix a persones entre 18 i 29 anys. A moltes àrees en conflicte, aquest grup formava la majoria de la població. La manca d'educació i ocupació per als joves minava les possibilitats d'una pau duradora i la reconciliació, tot i que hi podien fer una important contribució. Es va demanar als països que impulsessin la representació dels joves a tots els nivells de govern. Es va demanar als negociadors de pau que tinguessin en compte les opinions dels joves.

La radicalització i l'extremisme, especialment entre els joves, amenaçava l'estabilitat dels països. A més, aquestes qüestions podrien obstaculitzar el camí de la pau i conduir al terrorisme. Els grups terroristes també van fer més i més ús d'Internet per reclutar a aquests joves per la seva causa. Es va demanar al Secretari General que treballés en un pla d'acció per contrarestar-ho.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2250 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.