Resolució 2258 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 2258 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Membres de l'Unitats de Protecció Popular kurd (desembre 2014)
Identificador de llei o regulacióS/RES/2258 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:7595)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació22 desembre 2015 Modifica el valor a Wikidata
2257 Modifica el valor a Wikidata
2259 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Síria

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 2258 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 22 de desembre de 2015. El Consell va ampliar l'autorització atorgada a la Resolució 2165 per ajudar a les organitzacions a viatjar per Síria a través de passos fronterers específics per tal de proporcionar assistència d'emergència a la població de les zones de conflicte d'aquest país fins al 10 de gener de 2017.[1]

Contingut[modifica]

La violència a Síria continuava augmentant i s'havia cobrat més d'un quart de milió de vides. La situació humanitària també continuava deteriorant-se. 13,5 milions de persones necessitaven assistència humanitària. 6,5 milions d'ells eren desplaçats interns i 4,5 milions viuen en zones de difícil accés. Gairebé 400.000 civils van quedar atrapats en àrees assetjades.

Les parts bel·ligerants també continuaven violant els drets humans, entre altres coses, atacant objectius civils, bombardejant cegament i empresonant i torturant arbitràriament. També van atacar i saquejar combois auxiliars. hi havia 2,4 milions de persones amb ajuda alimentària, 4,1 milions de persones amb ajudes mèdiques i 1,3 milions amb mancances d'aigua i sanejament. Tanmateix, a les zones assetjades, els nombres estaven disminuint. Només es podia fer arribar l'ajuda humanitària al 0,7% de la població i l'assistència mèdica al 3,5%.

El consentiment donat a les organitzacions d'ajuda per la Resolució 2165 per travessar les àrees frontereres de Síria a través de quatre passos fronterers amb l'objectiu d'aconseguir entregar ajuda humanitària la població es va ampliar fins al 10 de gener de 2017.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 2258 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.