Resolució 521 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 521 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Memorial pels morts a Sabra i Xatila
Identificador de llei o regulacióS/RES/521 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:2396)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació19 setembre 1982 Modifica el valor a Wikidata
TemaIsrael-Líban

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 521 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, fou aprovada per unanimitat el 19 de setembre de 1982, després de condemnar la massacre de palestins a Beirut, Líban, pel grup de milícies de les Forces Libaneses, el Consell va reafirmar les resolucions 512 (1982) i 513 (1982), que va exigir el respecte dels drets de la població civil sense cap mena de discriminació i repudia tots els actes de violència contra aquesta població.

La resolució va continuar autoritzant al Secretari General de les Nacions Unides a augmentar el nombre d'observadors de les Nacions Unides a Beirut de 10 a 50 i insisteix que no hi haurà interferències amb el desplegament dels observadors i que tindran plena llibertat de moviment. També va demanar al Secretari General que, amb caràcter d'urgència, iniciés consultes adequades i en particular consultes amb el Govern del Líban sobre mesures addicionals que el Consell podria adoptar, inclòs el possible desplegament de les forces de les Nacions Unides, a ajudarà aquest Govern a garantir la plena protecció de la població civil a Beirut i els seus voltants.

Finalment, la Resolució 521 va recordar als Estats membres que acceptessin i executessin resolucions del Consell d'acord amb l'article 25 de la Carta de les Nacions Unides i va demanar al Secretari General que informés al Consell en un termini de quaranta-vuit hores sobre els avenços a el regió.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 521 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.