Resolució 620 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Consell de Seguretat de l'ONU
Resolució 620 Emblem of the United Nations.svg
Mural in Akre of the Halabja attack.jpg
Mural a Akre sobre l'atac de Halabja
Data26 d'agost 1988
Trobada n.2825
CodiS/RES/620 (Document)
SubjecteLa qüestió palestina
Resultat de la votació15 votaren a favor
0 votaren en contra
0 s'abstingueren
ResultatAdoptada
Composició del Consell de Seguretat
Membres permanents
Membres no permanents

La Resolució 620 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, aprovada per unanimitat el 26 d'agost de 1988 després de recordar la Resolució 612 (1988) que va trobar proves de l'ús d'armes químiques entre Iran i Iraq, el Consell va tornar a condemnar l'ús d'aquestes armes, en violació del Protocol de Ginebra.

El Consell, aleshores, va animar al secretari general Javier Pérez de Cuéllar a dur a terme investigacions sobre les denúncies d'ús de les armes biològiques i químiques per part de qualsevol Estat membre que pogués constituir una violació del Protocol de Ginebra de 1925.

La resolució 620 també va fer una crida als Estats membres per enfortir, establir o continuar aplicant un control estricte sobre productes químics, especialment quan se sospita que es poden utilitzar en armes químiques en violació de les obligacions internacionals. També va decidir considerar i tenir en compte les investigacions del Secretari General per tal de produir mesures apropiades i efectives de conformitat amb la Carta de les Nacions Unides si hi hagués algun ús futur d'armes químiques en violació del dret internacional per qui i on siguin comesos.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 620 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.