Resolució 637 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Consell de Seguretat de l'ONU
Resolució 637 Emblem of the United Nations.svg
MiddleAmerica-pol.jpg
Data27 de juliol 1989
Trobada n.2871
CodiS/RES/637 (Document)
SubjecteAmèrica Central
Resultat de la votació15 votaren a favor
0 votaren en contra
0 s'abstingueren
ResultatAdoptada
Composició del Consell de Seguretat
Membres permanents
Membres no permanents

La Resolució 637 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, adoptada per unanimitat el 27 de juliol de 1989 després de recordar la Resolució 530 (1983) i la Resolució 562 (1985) i nombroses resolucions de l'Assemblea General de les Nacions Unides, el Consell va felicitar el desig de pau a Amèrica Central, observant la Declaració conjunta feta pels presidents de les nacions centreamericanes el 1988 i el 1989.

La Resolució 637 va continuar expressant el seu suport a l'acord d'Esquipulas i a les declaracions conjuntes, i va demanar als presidents que continuessin els seus esforços per aconseguir una pau ferma i duradora a Amèrica Central. També va fer una crida als països amb vincles i interessos a la regió per recolzar els esforços, inclosos els que donen suport a les forces irregulars i els moviments insurreccionals a la zona, deixen de banda immediatament l'ajuda, a excepció de l'ajuda humanitària.

El Consell també va recolzar al Secretari General en els seus esforços i li va demanar que els mantingués informats sobre l'evolució de la situació.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 637 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.