Resolució 638 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 638 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Operació Dragon Rouge al Congo (1965)
Identificador de llei o regulacióS/RES/638 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:2872)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació31 juliol 1989 Modifica el valor a Wikidata
TemaPresa d'ostatges

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 638 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, adoptada per unanimitat el 31 de juliol de 1989 després de reafirmar les resolucions 579 (1985) i 618 (1988), el Consell va expressar la seva profunda preocupació per la prevalença d'incidents de presa d'ostatges que tenen greus conseqüències per a la comunitat internacional i les relacions entre estats.

El Consell va recordar diverses resolucions de l'Assemblea General de les Nacions Unides i altres resolucions, condemnant tots els incidents de presa d'ostatges i segrestos i reclamaven l'alliberament segur immediat d'ostatges allà on estiguessin. També va demanar als Estats que utilitzessin la seva influència política, d'acord amb la Carta de les Nacions Unides, per assegurar l'alliberament segur d'ostatges i persones segrestades.

La resolució també va demanar als Estats membres que no formin part de la Convenció Internacional contra la Presa d'Ostatges a formar-ne part i d'altres tractats. Finalment, el Consell va instar una major cooperació a l'hora d'idear i adoptar mesures efectives d'acord amb el dret internacional per facilitar el processament, la prevenció i el càstig de tots els actes de presa d'ostatges com a "manifestacions del terrorisme internacional".

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 638 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.