Resolució 785 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 785 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Màximes conquistes d'UNITA
Identificador de llei o regulacióS/RES/785 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3130)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació30 octubre 1992 Modifica el valor a Wikidata
TemaAngola
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 785 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 30 d'octubre de 1992. Després de recordar les resolucions 696 (1991) i 747 (1992), i expressant la seva preocupació pel deteriorament de la situació política i la represa de les hostilitats per part d'UNITA a Angola, el Consell va aprovar una recomanació del secretari general Boutros Boutros-Ghali prorrogar el mandat de la Segona Missió de Verificació de les Nacions Unides a Angola (UNAVEM II) fins al 30 de novembre de 1992 .

A continuació, el Consell va condemnar tota represa de les hostilitats i exigeix el seu cessament immediat, cridant a tots els Estats a abstenir-se d'accions que podrien comprometre els acords de pau signats. també condemnava les "acusacions sense fonament" fetes per l'emissora de ràdio d'UNITA, Vorgan, contra el secretari general, el Representant Especial i la UNAVEM II, elogiant la tasca del Consell.

La resolució dona suport a la declaració de Margaret Anstee, el Representant Especial del Secretari General, certificant que les eleccions celebrades el 29 i 30 de setembre 1992 van ser en general lliures i justes i va cridar UNITA i altres partits del procés electoral a Angola a respectar els resultats de les eleccions.[1] Després va instar les parts afectades a comprometre's amb el diàleg per assegurar la segona ronda de les eleccions presidencials.

Finalment, la resolució exigia al Secretari General que presentés un informe sobre la situació a Angola juntament amb les recomanacions a llarg termini i les conseqüències financeres sobre el mandat i la força de la UNAVEM II abans del 30 de novembre de 1992.

Referències[modifica]

  1. «UN Special Representative declares Angolan elections 'generally free and fair.'». UN Chronicle, 01-12-1992.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 785 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.