Restaurant del Santuari de la Misericòrdia

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Restaurant del Santuari
de la Misericòrdia
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteJosep Puig i Cadafalch
ConstruccióXX (1914)
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCanet de Mar (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPasseig Misericòrdia Canet de Mar (Maresme)
Map
 41° 35′ 50″ N, 2° 34′ 55″ E / 41.597273°N,2.582024°E / 41.597273; 2.582024
BCIL
IdentificadorIPA: 8519

El Restaurant del Santuari de la Misericòrdia de Canet de Mar és un edifici modernista al conjunt del Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia a Canet de Mar.[1] El restaurant queda en servei amb la seva funció original.[2]

Va ser dissenyat per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch amb els elements típics com el plafó ceràmic que corona la part oest de l'edifici, molt semblant a les de la Casa Terradas de Barcelona. El cos de l'edifici de planta gairebé quadrada i d'un sol nivell, conté a la seva façana oest un anagrama coronat de la Mare de Déu amb els símbols dels quatre evangelistes i a sobre dels escuts de Catalunya i de Canet. Aquest plafó fet amb ceràmica de color blau, culmina un arc parabòlic de maó que inclou al seu interior finestres esglaonades i elements de decoració ceràmica menors. Hi destaca el gran arc apuntat que agrupa tres finestres geminades d'alçat escalonat, fet de maó vist.[3]

El gran arc apuntat

Un segon cos d'edifici més irregular i de dues plantes amb una torre de tres acull la porta d'entrada adovellada, en contrast amb les altres obertures. També s'hi troben un arc parabòlic que inclou tres finestres esglaonades amb reixes de ferro forjat. El projecte inicial era més important, ja que incloïa un alberg, però aparentment les limitacions econòmiques en van reduir l'abast final. L'estat de conservació és acceptable.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Restaurant del Santuari de la Misericòrdia
  1. «Restaurant del Santuari de la Misericòrdia». Patmapa.cat. [Consulta: d'abril 2015].
  2. «El Modernisme de Canet de Mar». Descobrir, el teu país com mai no l'has vist. El Punt Avui. [Consulta: 5 abril 2015].
  3. «Restaurant del Santuari de la Misericòrdia (Canet de Mar - Maresme)». Pobles de Catalunya. Centre d'Estudis i Divulgació del Patrimoni. [Consulta: 5 abril 2015].