Retroenllaç

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

En informàtica el retroenllaç (en anglès trackback) és un enllaç invers que permet conèixer quins enllaços apunten cap a un determinat article (post) d'un blog; d'aquesta manera avisa a un altre blog que s'està citant un dels seus articles. Es tracta d'un concepte originat al món bloguer. És la continuació d'un determinat article (post) en altre Blog distint (o sigui, d'altra persona), però que deixa constància que ho està fent en l'article original, mitjançant un enllaç entre ambdós, que està en un apartat diferenciat dels comentaris.

Els trackbacks a un article queden reflectits habitualment al peu d'aquest, més o menys en el lloc que apareixen els comentaris.

Si un blog admet retroenllaços vol dir que és capaç de rebre avisos d'altres blogs de forma que els dos articles d'ambdós blogs (el citat i el «citador») queden relacionats entre si. Els retroenllaços d'un article queden exposats habitualment al peu del mateix article, més o menys al lloc on apareixen els comentaris.

L'especificació anglesa de trackback i la seva implementació foren desenvolupats per Six Apart, creadors del CMS Movable Type.

Vegeu també[modifica]