Retrovisor exterior

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Mirall d'ala de contorn dual. Gran inboard la superfície convexa és separada de petit outboard aspheric superfície.
Mirall de guardafoc en un Toyota Celsior
Mirall d'ala amb inbuilt intermitent repeater

Un mirall d'ala, també sabut com el mirall de guardafoc, mirall de porta, o mirall de vista del costat, és un mirall trobat en l'exterior de vehicles de motor pels propòsits d'ajudar el conductor veu àrees darrere i als costats del vehicle, exterior de la visió perifèrica del conductor (en el 'taca cega').

Pels miralls en bicicletes i motocicletes veuen "mirallde vista De darrere" .

Tot i que gairebé tots els cotxes moderns munten els seus miralls de costat en les portes, normalment a l'Un-pilar, més que les ales (porció – de guardafocs de cos per sobre de la roda bé), el "terme de mirall" de l'ala és encara freqüentment va utilitzar.

El mirall de costat és equipat per manual o ajustament vertical i horitzontal remot a fi de proporcionar cobertura adequada a conductors de diferir alçada i posició asseguda. L'ajustament remot pot ser mecànic mitjançant bowden cables, o pot ser elèctric mitjançant geared motors. El vidre de mirall també pot ser elèctricament escalfat i pot incloure electrochromic dimming per reduir enlluernament al conductor del headlamps de vehicles següents. Electrochromic Cotxe-dimming la tecnologia confia en una capa de electrochromic gel col·locat entre dues peces del vidre de mirall de costat i sensors lleugers que mesuren brightness del vehicle següent headlights i comparar-lo al brightness de llum ambiental.[1] Aquestes entrades solen dim el mirall. Cada cop més, el mirall de costat incorpora l'intermitent del vehicle repeaters. Hi ha evidència per suggerir mirall-va muntar repeaters pot ser més eficaç que repeaters va muntar en el guardafoc anteriorment predominant ubicació de costat.[2]

Mirall de costat opcional[modifica]

En el 1940s moltes carreteres eren unmade i va tenir dos carrils, un en cada direcció. Els conductors van haver de conscients únic de trànsit en el seu costat i directament darrere els (vista de darrere). A causa d'aquest, la majoria de vehicles de passatger amb un mirallde vista de darrere intern fins al tardà 1960s va tenir el passatger-mirall de costat només com una addició opcional, mentre va ser considerat un luxe.

Planar, convex, aspheric[modifica]

En els EUA i Canadà, els EUA Seguretat de Trànsit d'Autopista Nacional la seguretat de Vehicle de Motor Federal de l'administració Estàndard 111 i la Seguretat de Vehicle de Motor del Canadà Estàndard 111 requereix el mirall de costat del conductor per proporcionar "unitat magnification", i.e., un undistorted 1:1 reflexió aconseguida amb un mirall pla. Tanmateix, unitat magnification limita el camp de vista que pot ser proporcionat per un mirall de la mida compatible amb el cos de vehicle. Els controls d'ECE dins ús pertot arreu la majoria del món exceptuen Amèrica del Nord permet el mirall de costat del conductor per tenir un planar, convex, o aspheric superfície; un aspheric la secció és sovint combinat amb una secció convexa més gran, i les dues seccions són separades per una línia visible per alertar el conductor als canvis de perspectiva diferent de les dues seccions .

A causa de la distància de l'ull del conductor al mirall de costat del passatger, un camp útil de vista pot ser aconseguit només amb un convex o aspheric mirall. Tanmateix, la convexitat també minifies els objectes mostrats. Des de tals objectes semblen més llunyans fora que de fet són, un conductor podria fer una maniobra com un canvi de carril que assumeix un vehicle adjacent és una distància segura darrere, quan de fet és bastant una mica més proper.[3] En els Estats Units, Canadà, India, Corea i Austràlia[cal citació], miralls no planars són etched o imprès amb objects in the mirror are closer than they appear de llegenda de l'avís en el mirall són més propers que apareixen. Dins Canadà, aquest avís és sovint supplemented per un transparent decal en la finestra de costat del passatger que repeteix l'avís en francès: les objets dans le retroviseur sont plus proche qu'ils ne le paraissent Dins Corea, l'avís apareix en coreà. Avisos d'aquesta naturalesa no és requerida dins Europa.

La majoria de miralls de costat poden ser a mà o elèctricament plegat dins, per protegir-los quan el cotxe és aparcat o sent rentat en una rentada de cotxe automatitzada. Passant els cotxes poden fàcilment clip protruding miralls d'ala; les ajudes de capacitat plegables els protegeixen de mal.

Especificacions[modifica]

EUA Seguretat de Vehicle de Motor Federal Estàndard 111 requereix que miralls de vista de costat convexs han de tenir un radi de curvatura d'entre 889 mm i 1651 mm.[4] Seguretat de Vehicle de Motor del Canadà Estàndard 111 estipula una gamma d'entre 890 mm i 1800 mm.[5] Tampoc els EUA ni l'estàndard canadenc permet per aspheric miralls.[6] El Control d'ECE europeu 46 va utilitzar pertot arreu la majoria dels permisos mundials planars, convex, i/o aspheric miralls en qualsevol costat del vehicle.[7] La recerca americana suggereix conductor no planar miralls de costat poden ajudar reduir xocs.[8][9]

Control d'ECE 46 també requereix que miralls de costat ser muntat tal que balancegen fora quan copejat per un cilindre de prova significat per representar un vianant.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]