Reuben Goodstein

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaReuben Goodstein
Biografia
Naixement(en) Reuben Louis Goodstein Modifica el valor a Wikidata
15 desembre 1912 Modifica el valor a Wikidata
Londres Modifica el valor a Wikidata
Mort8 març 1985 Modifica el valor a Wikidata (72 anys)
Leicester (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
President Mathematical Association
1975 – 1975
← Margaret HaymanEdwin Kerr → Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióMagdalene College (1931–1935)
Universitat de Londres (–1946)
St. Paul's School (–1931) Modifica el valor a Wikidata
Tesi acadèmicaFunction Theory in an Axiom-Free Equation Calculus  (1946 Modifica el valor a Wikidata)
Director de tesiLudwig Wittgenstein Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballMatemàtiques i filosofia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciómatemàtic, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Reading (1948–1985)
Universitat de Leicester (1935–1948) Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Estudiant doctoralMartin Hugo Löb, Alan Bundy, Barry Cooper, Raymond Cuninghame-Green, Paul Stanford, Paul Williams i Roger Wheeler Modifica el valor a Wikidata

Reuben Louis Goodstein (15 de desembre de 1912, Londres - 8 de març de 1985 a Leicester) va ser un matemàtic anglès amb un fort interès per la filosofia i ensenyament de matemàtiques.

Quan era nen, va assistir a la St. Paul's School de Londres. Va obtenir el seu màster a la Universitat de Cambridge. Després d'això, va treballar en la Universitat de Reading, però en última instància, va passar la major part de la seva carrera acadèmica a la Universitat de Leicester. Va obtenir el seu doctorat a la Universitat de Londres el 1946, mentre que encara treballa com a professor lector. Goodstein també va estudiar amb Ludwig Wittgenstein i John Edensor Littlewood.

Ha publicat nombroses obres sobre finitisme i la reconstrucció d'una anàlisi des d'una perspectiva finitista, per exemple, "El formalisme constructiu. Assaigs sobre els fonaments de les matemàtiques". El teorema de Goodstein va ser un dels primers exemples de teoremes a ser impossible de provar en l'aritmètica de Peano, però demostrable en sistemes lògics més potents (per exemple l'aritmètica de segon ordre). També va introduir una variant de la funció d'Ackermann que ara es coneix com a seqüència hiperoperació, juntament amb la convenció de nomenclatura utilitzada per a aquestes operacions (tetració, pentació, etc.)

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

  • O'Connor, John J.; Robertson, Edmund F. «Reuben Goodstein» (en anglès). MacTutor History of Mathematics archive. School of Mathematics and Statistics, University of St Andrews, Scotland.
  • Price, Michael H. «Goodstein, (Reuben) Louis». Oxford Dictionary of National Biography, 2018. [Consulta: 29 maig 2022]. (anglès)