Reversió Brunhes-Matuyama

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

La reversió Brunhes-Matuyama va ser un esdeveniment geològic, aproximadament fa 780 ka (kiloany o mil·lenni), quan el camp magnètic terrestre va fer la darrera inversió magnètica. La reversió fa uns quants mil·lennis. La seva durada aparent en qualsevol particular localitat varia d'1,2-10 ka depenent de la Lat. geomagnètica i dels efectes locals dels components no dipol del camp terrestre durant la transició.[1] Aquest esdeveniment és útil per datar mostres de sediments oceànics i en vulcanisme eruptiu.

El seu epònim és pels físics Bernard Brunhes i Motonori Matuyama.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Bradford M. Clement. Dependència de la durada de les polaritats geomagnètiques en les reversions en un lloc donat de latitud. 428, 2004. 

Altres lectures[modifica]

  • Behrendt, JC, Finn, C., Morse, L., Blankenship, DD " Cent anomaías magnètiques negatives en la inlandsis de Antàrtica Occidental (WAIS), en particular el MTE. Resnik, un pic subaereal volcànic eruptiu, indicant almenys una erupció en una reversió magnètica "Universitat de Colorado, US Geological Survey, Universitat de Texas. (US Geological Survey & The National Academies); USGS OF-2007-1047, resum estès 030. 2007