Revista de Libros

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesRevista de Libros
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1996 Modifica el valor a Wikidata
Gerent/directorÁlvaro Delgado-Gal Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISSN1137-2249 i 2445-2475 Modifica el valor a Wikidata
OCLC885841796 Modifica el valor a Wikidata
JSTORrevilibr Modifica el valor a Wikidata

Lloc webrevistadelibros.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): revistadelibros Modifica el valor a Wikidata

La Revista de Libros (segona època) és una revista literària espanyola, dirigida per Álvaro Delgado Gal i fundada l'any 1996.[1][2][3] És una publicació de caràcter bibliogràfic de ressenya de llibres. Presenta un contingut variat que dona cabuda a diverses disciplines: història, literatura, ciències socials, teoria política, física, filosofia, art, psicologia, ciència, matemàtiques o música; a més d'incloure crítica teatral i musical, exposicions, ressenyes literàries, articles d'opinió, de la mà d'una ampli elenc de signatures i col·laboradors.

És editada per l'Associació Amics de la Revista de Libros, amb l'Obra Social la Caixa com a patrocinadora principal i amb el suport del Col·legi Libre de Eméritos.

L'any 2008 va engegar una edició digital, amb accés restringit al contingut. Oferia als seus subscriptors un arxiu de més de quatre mil articles de crítica de llibres, i així va ampliar la seva influència a nous lectors, acadèmics i investigadors, fora d'Espanya. Posteriorment va assajar diversos models de kiosk i ebook. Durant la crisi de les caixes d'estalvis espanyoles i la reducció de subvencions per a revistes culturals, la revista va estar a punt de desaparèixer, i va acabar a la fi de l'any 2012 com a publicació únicament digital d'accés obert.[4] Fins a l'any 2013, la Revista de Libros va ser editada per la Fundació Caja Madrid. El gener de 2014 va començar una segona època sota l'edició de l'Associació Amics de la Revista de Libros.

Premis[modifica]

Revista de Llbros va obtenir el Premi Nacional al Foment de la Lectura, concedit pel Ministeri d'Educació i Cultura l'any 1997, i la menció de l'I Premi Bartolomé March a la Crítica, en el qual un jurat compost per Eduardo Mendoza, Félix de Azúa, Jorge Volpi, Fernando Savater, Luis Goytisolo, Guillermo Cabrera Infante, Elide Pittarello, Jean François Fogel i Basilio Baltasar va destacar «la labor de la revista a favor d'una crítica rigorosa». Va obtenir també el premi de l'Associació de Revistes d'Informació, ARI 2004, a la millor revista especialitzada i el Premi a la Bibliodiversidad 2005.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]