Ribera de Maurí

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de geografia físicaRibera de Maurí
Ubicació
Cota inicial 227 m
Localització Est de Sant Pau de Fenollet
Cota final 71,6 m
Localització L'Aglí
Característiques
Dimensions 16 km  m (Llargada
Creua Sant Pau de Fenollet i Maurí (Fenolleda) i Talteüll i Estagell (Rosselló, Catalunya Nord)
Modifica les dades a Wikidata

La Ribera de Maurí és un curs d'aigua de la Catalunya del Nord, a les comarques del Rosselló, catalana, i de la Fenolleda, occitana.

Neix en aquesta darrera comarca, a prop i a llevant de la vila de Sant Pau de Fenollet, per la unió de dos petits còrrecs locals, i s'adreça cap a llevant marcant un traçat molt sinuós[1] que travessa la meitat oriental del terme de la capital de la Fenolleda i després el terme de Maurí sencer, fins que arriba al termenal amb Talteüll, ressegueix aquest termenal entre Maurí i Talteüll, fins que arriba al límit amb Estagell. Aleshores la Ribera de Maurí es decanta cap al sud-est i va a desembocar a l'Aglí en terme d'Estagell.

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan. «61-Estagell». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. I. Aiguatébia-Montner. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Becat, Joan; Ponsich, Pere; Gual, Raimon. «Estagell, Talteüll (Rosselló), i Maurí i Sant Pau de Fenollet (Fenolleda)». A: El Rosselló i la Fenolleda. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 14). ISBN 84-85194-59-4. 

Referències[modifica]