Robert Segura Mongé

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Robert Segura Monje)
Infotaula de personaRobert Segura Mongé

Retrat de Robert Segura Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement14 febrer 1927 Modifica el valor a Wikidata
Badalona (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
Mort4 desembre 2008 Modifica el valor a Wikidata (81 anys)
Premià de Mar (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióautor de còmic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorEditorial Bruguera
Ediciones B Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables

Robert Segura Mongé (Badalona, Barcelonès, 14 de febrer de 1927 - Premià de Mar, Maresme, 4 de desembre de 2008) va ser un guionista i dibuixant de còmics català, conegut pels seus personatges còmics per a les revistes de l'editorial Bruguera.[1][2]

Als 14 anys, Segura es va matricular a l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona. Després d'un temps de treballar com a il·lustrador de premsa, va entrar a l'estudi Macian, que es dedicava a la producció de sèries de dibuixos animats.

Va començar a treballar per a Bruguera en 1957. Posteriorment dibuixaria per a Ediciones B i a la revista Guai!. Algunes de les seues sèries més destacades són:

En la seua producció predominen les historietes de tipus costumista, que satiritzen la realitat espanyola dels 60 i 70. També era conegut per ser el dibuixant que millor dibuixava a les xiques a l'editorial Bruguera. Durant molts anys va residir a Premià de Mar. Era un d'aquells premianencs entranyables que molts el coneixien del dia a dia, tot passejant pel poble. Era autor de molts dels cartells anunciadors de les ballades de sardanes a Premià. També era un excel·lent pintor (herència paterna, segons sembla), que practicava el seu art amb una colla d'amics gairebé tots els diumenges al matí.[2]

Robert Segura morí el 4 de desembre de 2008 a la localitat de Premià de Mar, on residia des de feia molts anys.[3]

Referències[modifica]

  1. Félix Cepriá; M. Barrero, Antoni Guiral, Ramón Coll, Emilio Álvarez. «Roberto Robert Segura Mongé» (en castellà). Tebeosfera. Asociación Cultural Tebeosfera (ACyT), 2016. [Consulta: 12 novembre 2021].
  2. 2,0 2,1 «Robert Segura dibuixant d'"altura"». Catàleg de l'exposició. Robert Segura dibuixant d'"altura". Ajuntament de Premià de Dalt, 2005. [Consulta: 13 novembre 2021].
  3. De Lama, Fernando «Muere el dibujante Roberto Segura» (en castellà). Diario de Ibiza, 12-12-2008 [Consulta: 21 octubre 2020].

Enllaços externs[modifica]