Rosa d'Àustria-Toscana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRosa d'Àustria-Toscana

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Rosa von Österreich Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement22 setembre 1906 Modifica el valor a Wikidata
Parsch (Àustria) Modifica el valor a Wikidata
Mort17 setembre 1983 Modifica el valor a Wikidata (76 anys)
Friedrichshafen (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolArxiduquessa
Princess of Tuscany (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FamíliaHouse of Habsburg-Tuscany (en) Tradueix i Casa de Württemberg Modifica el valor a Wikidata
CònjugePhilippe Albert de Wurtemberg (1928–) Modifica el valor a Wikidata
FillsDuchess Elisabeth of Württemberg, Duchess Helene of Württemberg (en) Tradueix, Duchess Maria Antonia of Württemberg (en) Tradueix, Carles de Württemberg, Marie-Thérèse de Wurtemberg, Louis Albert de Wurtemberg Modifica el valor a Wikidata
ParesArchduke Peter Ferdinand, Hereditary Grand Duke de Tuscany Modifica el valor a Wikidata  i Marie-Christine de Bourbon-Siciles Modifica el valor a Wikidata
GermansGodefroy Marie de Habsbourg-Toscane, Helene von Österreich i Archduke Georg of Austria (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Rosa d'Àustria-Toscana, princesa de Württemberg (Parsch, 1906 - Friedrichshafen, 1983). Arxiduquessa d'Àustria i princesa d'Hongria, de Bohèmia i de Toscana amb el doble tractament d'altesa reial i imperial. Rosa pertanyia a la branca dels Habsburg que governà fins al 1860 el Gran Ducat de Toscana.

Nascuda a Parsch el dia 22 de setembre de 1906 essent filla de l'arxiduc Pere Ferran d'Àustria-Toscana i de la princesa Maria Cristina de Borbó-Dues Sicílies. Rosa era neta per via paterna del gran duc Ferran IV de Toscana i de la princesa Alícia de Borbó-Parma; mentre que per via materna era neta del príncep Alfons de Borbó-Dues Sicílies i de la princesa Antonieta de Borbó-Dues Sicílies.

El dia 1 d'agost de 1928 contragué matrimoni amb el príncep Felip de Württemberg, cap de la casa reial württemburguesa. Felip era fill del príncep Albert de Württemberg i de l'arxiduquessa Margarida d'Àustria. Felip ja havia estat casat amb l'arxiduquessa Helena d'Àustria-Toscana germana de l'arxiduquessa Rosa.

Felip i Rosa tingueren set fills:

  • SAR el príncep Lluís de Württemberg, nat a Stuttgart el 1930. Es casà en primeres núpcies amb la baronessa Adelaïda von Bodman de qui es divorcià el 1970. En segones núpcies es casà a Múnic el 1972 amb Angelika Kiessig.

Rosa morí a la localitat meridional de Friedrichshafen el dia 17 de setembre de 1983 a l'edat de 77 anys. El seu marit havia mort vuit anys abans.