Rossinyol de Rússia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Rossinyol rus)
Infotaula d'ésser viuRossinyol de Rússia
Luscinia luscinia Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Enregistrament

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Pes3,06 g (pes al naixement) Modifica el valor a Wikidata
Nombre de cries4,5 Modifica el valor a Wikidata
Període d'incubació de l'ou13 dies Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN22709691 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseAves
OrdrePasseriformes
FamíliaMuscicapidae
GènereLuscinia
EspècieLuscinia luscinia Modifica el valor a Wikidata
Linnaeus, 1758

El rossinyol de Rússia[1] (Luscinia luscinia) és una petita au passeriforme que antigament es considerava com a membre de la família dels túrdids, però en l'actualitat la hi classifica com un papamosques de la família Muscicapidae.[2]

És una espècie insectívora i migratòria que habita els boscos d'Europa i Àsia. La seva distribució es troba més al nord que la del rossinyol, una espècie propera. Nia gairebé a nivell del sòl, en arbusts densos. Passa els hiverns a Àfrica.

El rossinyol rus té una grandària similar al pitroig europeu. El seu plomatge és de color marró grisenc a dalt i blanc grisenc en el ventre. Els seus tons grisos, els quals li donen una aparença nebulosa en la part inferior, i la manca de les típiques franges vermelles als costats de la cua dels rossinyols són les principals diferències que té amb l'espècie. Tots dos sexes presenten un aspecte similar.

El cant dels mascles és potent, i consta de xiulades, trinats i espetecs. No té el crescent de xiulades potents del rossinyol comú.

Referències[modifica]

  1. Fundació Barcelona Zoo; Institut Català d’Ornitologia; TERMCAT, Centre de Terminologia. «rossinyol de Rússia». Diccionari dels ocells del món. TERMCAT. [Consulta: 5 maig 2022].
  2. del Hoyo, Josep. All the birds of the world (en anglès). Barcelona: Lynx editions, 2020, p. 704. ISBN 978-84-16728-37-4. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rossinyol de Rússia