Rotlle de la guerra

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula documentRotlle de la guerra
The War Scroll - Dead Sea Scroll.jpg
Tipus manuscrit
Ubicació Museu d'Israel
Sèrie
Part de Manuscrits de la mar Morta
Modifica dades a Wikidata
Santuari del llibre al Museu d'Israel a Jerusalem lloc a on s'exposen els rotlles

El Rotlle de la guerra és un manual per a l'organització i l'estratègia militar que va ser descobert entre els Manuscrits de la mar Morta. El document es compon de diversos rotlles i fragments 1QM, 4Q491-496 trobats a la cova 1. És possible que La Guerra dels Messies sigui la conclusió a aquest document.[1] Estudis recents suggereixen que 4Q491 són tres documents que descriuen tots els mateixos esdeveniments.

Contingut[modifica]

Aquests manuscrits contenen una profecia apocalíptica d'una guerra entre els Fills de la Llum i els Fills de la Foscor. Descriu un atac dels Fills de la Llum en contra d'Edom, Moab, els fills de Amon, els amalequites, Filistea, i la Quitim d'Assíria (denominat "l'exèrcit de Belial), recolzat per aquells que han violat el Pacte, inclosos els fills de Levi, els fills de Judà, i els fills de Benjamí. Al final, tots els fills de la foscor seran destruïts i els fills de la llum viuran en pau per a tota l'eternitat.

La guerra es descriu com un conflicte entre la congregació dels déus i la comunitat dels homes. La resta del document és una descripció detallada dels esdeveniments de la guerra i la forma en què s'ha de dur a terme.

Bibliografia[modifica]

  • Desalvo, John Los manuscritos del mar muerto Alexian Limited 2008
  • Collins, John Joseph. 1998. La imaginació apocalíptica: Introducció a la literatura apocalíptica jueva.Grand Rapids, Mich: William B. Eerdmans.
  • Duhaime, Jean. 2004. Textos de la Guerra: 1QM i manuscrits relacionats. T & T Clark International, Londres.
  • Segal, Alan F. 1986. Els nens de Rebecca: el judaisme i el cristianisme en el món romà.Cambridge, Mass: Harvard University Press.
  • Wise, Michael, Martin Abegg Jr i Edward Cook. 1996. The Dead Sea Scrolls: A New Translation. Harper. San Francisco.

Referències[modifica]

  1. ISBN 0-06-076662-X pp. 368-371