Ruth Crawford Seeger

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Ruth Crawford Seeger (East Liverpool, Ohio, 3 de juliol de 1901- Chevy Chase, Maryland, 18 de novembre de 1953) fou una compositora nord-americana.

Reconeguda especialista en la música folklòrica i popular nord-americana, edità diverses antologies des de la dècada de 1940 fins a la seva mort. Abans d'aquesta data s'havia dedicat principalment a la composició.

Participà activament en la difusió de la contemporània i fou una de les fundadores de la Societat Internacional per la Música Contemporània. Una beca concedida per la fundació Gugenheim, el 1930, li permeté passar una fructífera temporada a Europa, on entrà en contacte amb els compositors més rellevants de l'època, tals com Bela Bartók, Arnold Schönberg o Alban Berg, i aconseguí a més que la seva pròpia música fos coneguda fora d'Amèrica.

Llur activitat creativa pot dividir-se en dues etapes: de 1924 a 1929, en què, influïda per l'obra de Alexander Scriabin, experimentà amb l'atonalitat i els ritmes irregulars, i de 1930 a 1933, en que participà de la música serial.

Referències[modifica | modifica el codi]

  • Tom núm. 1 pàg.153 d'Auditorium, Cinco Siglos de Música Inmortal d'editorial Planeta.