Sociedade Independente de Comunicação

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: SIC (Televisió))
Infotaula d'organitzacióSociedade Independente de Comunicação

Lema“Mexe consigo” (Es mou amb tu)
Dades
Nom curtSIC
Tipusemissora de televisió Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballTV
EspecialitatGeneralista
Idioma oficialportuguès
Forma jurídicasocietat anònima Modifica el valor a Wikidata
País d'origenPortugal Portugal
Història
Creació6 d'octubre del 1992Lisboa Modifica el valor a Wikidata
FundadorFrancisco Pinto Balsemão
Activitat
ÀmbitPortugal, Brasil
Governança corporativa
Seu 
Propietat deSociedade Independente de Comunicação
Canals germansSIC Notícias
SIC Mulher
SIC Radical
SIC Internacional
SIC K
SIC HD
SIC Caras
Propietari de

Lloc webhttps://sic.pt/
Facebook: sic.tv Twitter (X): SIConline Instagram: sicoficial Modifica el valor a Wikidata

Sociedade Independente de Comunicação (SIC), en portuguès Societat Independent de Comunicació, fou i segueix sent el primer canal de televisió portuguès de caràcter privat creat a Portugal. Les seves emissions van començar el 6 d'octubre del 1992 en tant que tercer canal generalista. L'any 1995, va convertir-se en líder d'audiència fins a l'any 2005 en què va perdre el lideratge per culpa de TVI.

Història[modifica]

Als principis de l'any 1990 el Govern d'en Cavaco Silva va anunciar un pla de liberalització els Mitjans de Comunicació portuguesos. Aquest Pla comptava amb el naixement del primer canal de televisió privat al país. Diversos grups editorials encapçalats pel president d'Impresa, Francisco Pinto Balsemão, es van unir de forma a poder triar entre les dues candidatures presentades a concurs. Finalment, SIC i TVI van aconseguir una nova freqüència de televisió.

Per poder llançar el canal, el grup va comptar amb el suport de Rede Globo (canal brasiler), que va ajudar SIC subministrant contingut exclusiu en telenovel·les. El 6 d'octubre del 1992 van començar les emissions regulars. Això va suposar la ruptura del monopoli d'aquella època encapçalat per Canal 1 i TV2 (les actuals RTP 1 i RTP 2), propietat d'RTP (Ràdio i Televisió Portuguesa) de l'estat. L'emissora va consolidar-se ràpidament, i al mes de maig del 1995 va liderar, fins i tot, en audiència entre les televisions privades.

SIC va aconseguir mantenir aquest lideratge durant 10 anys, fins que TVI va acabar per endur-se el pastís. Actualment el canal manté una programació generalista, i des del 2000 ha creat cadenes de televisió temàtiques per cable i en format 16:9, seguint així el fil de l'evolució del panorama actual televisiu.

Canals SIC[modifica]

Canals que s'han deixat d'emetre[modifica]

  • SIC Comédia (SIC Comèdia), canal tancat des del 31 de desembre del 2006.
  • SIC Gold (SIC Gold), posteriorment substituït per SIC Sempre Gold (SIC Sempre Gold) i finalment per SIC Comédia.
  • SIC Indoor (SIC Indoor), que va tancar a causa de la voluntat d'acabar amb el projecte tant de la part de la SIC com de Sonae.

Serveis SIC[modifica]

SIC, com ja acostuma a passar amb altres cadenes del món, ofereix el seu servei en diferents plataformes, com ara el telèfon mòbil. Nogensmenys, d'entre les més destacades hi trobem les següents:

  • SIC Portàtil
  • SIC Teletext
  • SIC Mobile
  • SIC Wap
  • SIC Música
  • SIC Filmes (Pel·lícules)
  • SIC Online

Canvi de seu Informativa: SIC Matosinhos[modifica]

En el Dia del 19è Aniversari de la Cadena SIC, es va procedir al canvi de seu informativa, a l'antic Escorxador de Matosinhos, on a més de fer els telenotícies, també emesos en SIC Notícias, convergeixen redaccions dels mitjans del grup Impresa, el Diari Expresso, les revistes Visão i Caras Portugal, el Portal AEIOU.pt i l'empresa de geolocalització i continguts digitals Infoportugal.[1]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sociedade Independente de Comunicação