Vés al contingut

SOAS Universitat de Londres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSOAS Universitat de Londres
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata

LemaKnowledge is Power Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusuniversitat pública de recerca
editor en accés obert
institució educativa universitària
col·legi constituent
organització educativa Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaroyal charter company (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1916
Localització dels arxius
Activitat
Membre deORCID
Association of Learned and Professional Society Publishers
Open Society University Network (en) Tradueix
University and College Union (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Nombre d'estudiants6.295 (2021) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuUniversitat de Londres Modifica el valor a Wikidata
Format per
Altres
Número de telèfon+44-20-7637-2388 Modifica el valor a Wikidata

Lloc websoas.ac.uk Modifica el valor a Wikidata

Facebook: soasunioflondon X: SOAS Instagram: soasuni Modifica el valor a Wikidata
Interior de la biblioteca de SOAS

SOAS Universitat de Londres (School of Oriental and African Studies) es va fundar el 1916 com a Escola d'Estudis Orientals, essent Àfrica afegida al nom de l'escola a la dècada del 1930.[1] La funció per la qual es va crear el centre era principalment formar el funcionariat colonial per a les seves destinacions a l'Imperi Britànic. Des d'aleshores, el propòsit de SOAS ha canviat i l'escola ha esdevingut la primera institució del món en influència i innovació per a estudiar Àsia i Àfrica. És un college de la Universitat de Londres els camps d'estudi del qual inclouen Dret, Ciències Socials, Humanitats i Idiomes amb especial referència a Àsia i Àfrica. La biblioteca de SOAS, situada en un edifici dissenyat a la dècada del 1970 per l'arquitecte Denys Lasdun, és la més gran relativa a Àsia i Àfrica a Europa.

La institució ha crescut considerablement en els darrers anys, de menys de 1000 estudiants en estudis de llicenciatura en els anys 1970 a més de 3000 en l'actualitat, i aproximadament la meitat són estudiants de postgrau.

El centre d'estudis també acull la Galeria Brunei, completada el 1995, que acull exhibicions temporals de materials històrics i contemporanis que reflecteixen temes i regions estudiades a SOAS. De 1952 i fins al 2007, també havia estat seu de la Fundació Percival David d'Art Xinès, una de les col·leccions més importants de ceràmica xinesa a Europa. Actualment aquesta es conserva al Museu Britànic.[2][3]

El campus principal va ser traslladat a un nou edifici expressament construït, just al costat de la Plaça Russell a Bloomsbury, el 1938. L'edifici de la biblioteca actual es va inaugurar el 1977, la Galeria Brunéi el 1995, i una extensió de l'edifici de la biblioteca es va obrir el 2004. Un nou campus a la Plaça Vernon d'Islington es va inaugurar el 2001.

SOAS és constantment qualificada com una de les deu millors institucions d'educació universitària als rànquings de les universitats britàniques.[4] Els graduats a SOAS poden trobar-se arreu del món en posicions d'influència en àmbits acadèmics, diplomàcia, periodisme, govern, dret, institucions internacionals, organitzacions no governamentals, sector bancari i financer, art, mitjans de comunicació i educació.

Referències

[modifica]
  1. «School of Oriental and African Studies (SOAS) guide», 21-03-2017. Arxivat de l'original el 2017-03-21. [Consulta: 10 desembre 2021].
  2. «Sir Percival David Foundation of Chinese Art» (en anglès). The British Museum. [Consulta: 12 gener 2022].
  3. «Percival David Foundation of Chinese Art» (en anglès). The Arthur M. Sackler Gallery - Smithsonian Institution, 2016. Arxivat de l'original el 2022-01-12. [Consulta: 12 gener 2022].
  4. «EducationGuardian.co.uk | University guide», 01-09-2005. Arxivat de l'original el 2005-09-01. [Consulta: 10 desembre 2021].