Saber fer

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El saber fer (en anglès, know how, saber-com, literalment, en català. La forma francesa, savoir faire també és coneguda internacionalment) és una forma de transferència de tecnologia.

El terme està relacionat amb l'experiència, incloent coneixements pràctics, tècniques i criteris que han estat utilitzats en l'elaboració o disseny d'un projecte i que es poden reutilitzar al moment de realitzar altres projectes semblants o d'afinitat al mateix. El saber fer descriu l'habilitat amb què compta una organització per a desenvolupar les seves funcions, tant productives com de serveis, com per exemple àrees de comptabilitat i recursos humans, entre d'altres. S'acostuma a transmetre oralment dintre d'una entitat, tot i que responent a criteris d'excelència i qualitat total, per poder mantenir el coneixement per part de l'empresa o organització independentment de conservar o no els seus treballadors, cada vegada es fan més esforços per a intentar plasmar-ho en llibres blancs, manuals, guies i altres tipus de documentació interna.

Recentment, l'administració pública també està adoptant aquest sistema per millorar l'eficàcia i l'eficiència de la gestió administrativa pública, i convertir-lo en un actiu de l'administració pública.[1]

Història[modifica | modifica el codi]

L'expressió anglosaxona know- how ha estat utilitzada, com les seves traduccions, en el passat per a denominar els coneixements preexistents no sempre acadèmics, que inclouen tècniques, teories i fins i tot dades privades (com a clients o proveïdors).

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Varis Autors (2010) Cossos Especials A i B. Barcelona:Adams