Safareig de Vila-sacra

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Safareig de Vila-sacra
Dades
TipusSafareig Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVila-sacra (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióA la platja del poble Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 15′ 54″ N, 3° 01′ 19″ E / 42.264973°N,3.021889°E / 42.264973; 3.021889
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC32188 Modifica el valor a Wikidata

El Safareig de Vila-sacra és una obra de Vila-sacra (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Safareig situiat a l'antiga carretera de Figueres a Roses, actualment ubicat a la cantonada d'un parc.És un safareig d'obra popular en planta poligonal. Presenta una columna de base rectangular al centre de l'aigua com a punt de suport de la coberta, que abasta més que tota l'àrea del safareig. A part de la central, una columna a cada angle col·labora en la sustentació de la coberta i hi ha a més altres columnes que, col·locades als extrems de la coberta contribueixen també a emmarcar el safareig. La coberta està realitzada en fusta a manera d'enteixinat. Fortes bigues de secció rectangular articulen en diversos cassetons triangulars la coberta que presenta divisions horitzontals a partir de bigues en quatre parts, que del centre del safareig fins als extrems són cada cop més amples. El safareig no està adossat a cap altre edifici.[1]

Referències[modifica]

  1. «Safareig de Vila-sacra». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 9 maig 2020].