Sala d'estar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 10:21, 30 ago 2016 amb l'última edició de Jpgine (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Sala d'estar

La cambra d'estar, sala d'estar o living (de l'anglès living room) és una cambra dedicada a rebre visites, llegir, mirar la televisió o fer altres activitats.

En les llars i apartaments moderns la cambra d'estar ha substituït el vell saló. El terme marca l'esforç dels arquitectes i constructors del segle XX per a llevar al saló de les seves connotacions formals i convertir-lo en una cambra confortable a més d'acollidora. La cambra d'estar concentra ara l'activitat familiar tractant-se d'un espai ampli que reuneix comoditats tant físiques com d'entreteniment.

Una cambra d'estar en el Regne Unit té tradicionalment una xemeneia oberta, encara que ara molts s'han convertit a la calefacció de gas en els darrers anys.

En moltes llars, la cambra d'estar està reservada per a un entreteniment més tranquil mentre que una cambra separada d'entreteniment o cambra familiar s'utilitza per a activitats més ocasionals.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sala d'estar