Salvador Canals Frau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSalvador Canals Frau

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement28 maig 1893 Modifica el valor a Wikidata
Mort5 febrer 1958 Modifica el valor a Wikidata (64 anys)
Activitat
Ocupacióantropòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Buenos Aires Modifica el valor a Wikidata

Salvador Canals Frau (Sóller, 28 de maig de 1893 - Olivos, 5 de febrer de 1958), va anar un etnòleg, antropòleg i americanista espanyol radicat a l'Argentina, que es va especialitzar en l'estudi de la prehistòria d'Amèrica.

Va realitzar els seus estudis a Frankfurt i posteriorment es va radicar a l'Argentina, on va ser professor de les universitats de Buenos Aires i Cuyo. Va fundar a Mendoza l'Institut d'Etnologia Americana.

El 1950, va ser un dels primers antropòlegs a sostenir la hipòtesi del poblament d'Amèrica en múltiples orígens, corrents i rutes, assenyalant almenys quatre com les decisives, contra la llavors dominant teoria de l'ingrés per Beríngia d'Aleš Hrdličca. El 12 de gener de 1948.[1]

Les seves tres obres principals van ser els llibres Prehistòria d'Amèrica (1950), Les poblacions indígenes de l'Argentina (1953) i Les civilitzacions prehispàniques d'Amèrica (1955).

Casat amb Marga Vicens, van ser pares de tres fills. El Museu Arqueològic de la Universitat Nacional de Cuyo porta el seu nom.

Referències[modifica]

  1. Instituto Etnico Nacional (Argentina): Anales del Instituto Etnico Nacional: Tomo 2, 1949

Vegeu també[modifica]