Salvador Pueyo i Pons

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
No s'ha de confondre amb Salvador Pueyo i Badia.
Infotaula de personaSalvador Pueyo i Pons
Biografia
Naixement10 febrer 1935 Modifica el valor a Wikidata (89 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Director Centre de Documentació Musical de Catalunya
1993 – 2000 Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióConservatori Municipal de Música de Barcelona (1954–1963) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor Modifica el valor a Wikidata
GènereÒpera Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsEduard Toldrà i Soler i Joaquim Zamacois i Soler Modifica el valor a Wikidata

Lloc webspueyopons.wordpress.com Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: fe772709-a726-4baa-8f05-5705824317a1 Modifica el valor a Wikidata

Salvador Pueyo i Pons (Barcelona, 1935) és un compositor català.[1]

Des de 1960, ha compost unes 50 obres interpretades per les orquestres més prestigioses i ha rebut nombrosos premis i homenatges durant la seva carrera. Ha treballat amb intèrprets com Montserrat Caballé o directors com Yehudi Menuhin.

Va estudiar al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona els cursos oficials de Piano, direcció d'orquestra, instrumentació, composició i folklore. La seva preparació la van portar els mestres Toldrá i Zamacois i més tard va ampliar els seus estudis a l'"École Normale de Musique" de París.

Obra[modifica]

Ha compost obres d'òpera, orquestra, cors o piano. Al 1965 es consagra al obtenir la seva obra "abstracciones" el premi "Ciutat de Barcelona".[2] Al 1977 estrena la seva "Simfonia Barroca", obra que ha sigut interpretada centenars de vegades per prestigiosos directors Europeus i Americans. El 1986 Monserrat Caballé estrena "Cap al meu silenci", un cicle de cançons per a veu i corda força interpretat per Caballé, per exemple al Palau de la Música Catalana o el Carnegie Hall de Nova York.[3] Al 1996 estrena a Copenhague "Morta Fiamma", per a commemorar la capitalitat cultural europea d'aquesta ciutat. Al 1992 estrena el ballet Yerma, basat en l'obra homònima d'en Federico García Lorca. Algunes obres recients seves son "Complanta" (2001), "Alma yagada" (2000), "Eternament" (1998) o "Terra baixa", juntament amb el dramaturg Guillem-Jordi Graells, prevista per a servir d'obertura del Festival Montserrat Caballé.[4]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]