Salvador d'Horta Puigsech i Comelles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSalvador d'Horta Puigsech i Comelles
Biografia
Naixementsegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Vic (Osona) Modifica el valor a Wikidata
Mort1r desembre 1910 Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer Modifica el valor a Wikidata)
Organista Santa Maria d'Igualada
2 abril 1886 – 1r desembre 1910
Organista Basílica de Santa Maria de Mataró
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósacerdot, músic, professor de música Modifica el valor a Wikidata

Salvador d'Horta Puigsech i Comelles (Vic, Osona, segle XIX - 1 de desembre de 1910) fou un prevere, organista i professor de música català.

Exercí com a professor de música al col·legi Maristes Valldemia de Mataró, i en aquesta mateixa ciutat també ocupà el càrrec d'organista de l'església de Santa Maria de Mataró. Posteriorment, fou nomenat organista de la basílica de Santa Maria d'Igualada el 2 d'abril de 1886, càrrec que ocupà fins al 1910, en què fou substituït per Miquel Augé i Vila. Existeix un fons musical que conté al voltant d'una setantena d'obres d'aquest autor. Les seves composicions són, bàsicament, obres per a veu i orgue, sovint vinculades a les agrupacions corals de caràcter religiós de la vila d'Igualada. A Igualada també fou professor a diferents centres educatius. Traspassà el primer dia de desembre de 1910, després de patir un tumor durant cinc anys.[1]

Referències[modifica]

  1. Gregori i Cifré, Josep Maria; Romeu i Solà, Anna. «Salvador d'Horta Puigsech i Comelles (1886-1910)». A: Inventaris dels fons musicals de Catalunya: Volum 9: Fons de la basílica de Santa Maria d’Igualada de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. Servei de Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona, 2016, p. 76-77. ISBN 978-84-490-6634-4 [Consulta: 11 desembre 2020].