Sandokan

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sandokan, amb sobrenom del tigre de Malàisia i també com el tigre de Mompracem, és un personatge de ficció, protagonista de nombroses novel·les d'aventures dels pirates de Malàisia de l'escriptor italià Emilio Salgari. Sandokan és un corsari que combat heroicament contra el colonialisme britànic.

Sandokan és un heroi pur, un personatge monolític i sense dubtes. És víctima d'un odi inguarible contra els anglesos i del Rajah blanc, James Brooke, responsable de la mort de la seua família, i lluita per tots els mitjans per la llibertat del seu minúscul regne, l'illa de Mompracem, invadida i reconquistada.

Personatge de fulletó, el príncep Sandokan és un combatent formidable, valent, despietat amb els enemics que odia, generós amb aquells que ha d'executar fruit de les seues venjances i fidel fins a la mort amb els seus amics. El seu company fidel, en paraules del mateix Sandokan, il mio regolatore, és el portuguès Yanez de Gomera, un irònic i divertit gentilhome de frontera, amb l'eterna cigarreta a la boca.