Sanji (One Piece)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeSanji
ヴィンスモーク・サンジ Modifica el valor a Wikidata
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge de manga
personatge d'anime
personatge de videojoc
personatge cinematogràfic animat Modifica el valor a Wikidata
Creat perEiichiro Oda Modifica el valor a Wikidata
Actor de veuJosep Maria Mas Rubio i Iris Lago Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraOne Piece, One Piece, Jump Force i One Piece Film: Red Modifica el valor a Wikidata
Universunivers One Piece Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócuiner i pirata Modifica el valor a Wikidata
Família
MareVinsmoke Sora Modifica el valor a Wikidata
PareVinsmoke Judge Modifica el valor a Wikidata
GermansVinsmoke Reiju, Vinsmoke Ichiji, Vinsmoke Niji i Vinsmoke Yonji Modifica el valor a Wikidata
Altres
Membre dePirates del Barret de Palla Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: fe9f3f31-1525-407a-a2ff-2842672b45d2 Modifica el valor a Wikidata

Vinsmoke Sanji (ヴィンスモーク・サンジ Vinsumōku Sanji?), conegut simplement com a Sanji (サンジ?), és un dels protagonistes del manga One Piece, escrit i dibuixat per Eiichirō Oda, i les seves obres derivades.

Inicialment cuiner al restaurant flotant Baratie, Sanji s’uneix a pirates del Barret de Palla després de presenciar l'enfrontament entre Monkey D. Ruffy i Krieg, encoratjat pels seus col·legues i el seu mentor Zeff a portar-se al mar per perseguir el seu somni. Trobar el llegendari All Blue. Per conservar les mans per cuinar, lluita només utilitzant les cames. Fumador àvid, és extremadament galant i atret pel sexe més net. Durant els esdeveniments de Zou i Tottoland, es revela la seva pertinença a la família Vinsmoke, un clan d'assassins dissenyats genèticament per millorar el rendiment del cos humà.

Biografia[modifica]

infància[modifica]

Sanji és el quart fill de la família Vinsmoke: a diferència dels seus germans, cínic i violent a causa dels experiments del seu pare Judge, era pacífic i amb una passió innata per la cuina, heretat de la seva mare Sola. Abusat pels seus germans i rebutjat pel seu pare, va decidir fugir i, ajudat per la seva germana Reiju, va pujar a un vaixell com a ajudant de cuina. Temps després, aquest vaixell va ser atacat pels pirates de Zeff: a causa d'una tempesta, Sanji va caure a l'aigua i Zeff es va submergir al mar per salvar-lo, aterrant sobre una roca. Aquí Zeff va donar al nen una bossa que, segons ell, contenia un terç del menjar que havia aconseguit recuperar, mentre que ell en guardaria la resta. Després de setanta dies sense menjar, Sanji va decidir robar el menjar del pirata, descobrint que la seva bossa estava plena d'or i joies i que s'havia amputat i menjat la cama per sobreviure. Aleshores, Zeff li revela per què el va salvar: tots dos somien amb trobar el All Blue, un llegendari tram de mar on es pot trobar qualsevol tipus de peix. Salvats, van decidir obrir junts un restaurant flotant, el Baratie, i Zeff va ensenyar a Sanji a lluitar amb puntades de peu, a guardar-se les mans per cuinar sols.

va conèixer a en Ruffy i la ruta principal[modifica]

Anys més tard, la tripulació del barret de palla acabat de néixer arriba al Baratie, inclòs el capità Monkey D. Ruffy, l'espadachín Roronoa Zoro, el lladre Nami i el franctirador Usopp. Al mateix temps, arriba al restaurant Gin, segon al comandament de la flota Krieg, a punt de morir de fam després que la flota fos delmada per Dracule Mihawk a la Ruta Major. Tot i que Sanji decideix alimentar el pirata, porta el seu capità al restaurant amb la intenció de robar el vaixell restaurant: durant els enfrontaments, Gin, en senyal d'agraïment, es sacrifica per salvar Sanji del gas tòxic llançat per Krieg, mentre ell és derrotat per en Ruffy. Després, Sanji s'uneix a Ruffy i els seus companys com a cuiner, donant les gràcies a Zeff per haver-lo cuidat fins aquell moment. Juntament amb els seus nous companys, s'enfronta a la tripulació d'Arlong i al capità de la marina Smoker, aconseguint entrar a la Gran Ruta. Aquí coneixen la princesa d'Alabasta, Nefertari Vivi, i descobreixen que el seu regne ha estat atacat pel membre del set Grans guerrers del mar Crocodile. Un cop a Alabasta, la tripulació, junt amb el metge del vaixell Tony Tony Chopper, xoca amb Baroque Works, una organització dirigida per Crocodile: específicament, Sanji s'enfronta i derrota al Mr. 2. Després de l'aventura a l'illa al cel, on s'enfronta al sacerdot d'Ener Satori, i la reunió amb Foxy Sanji, Zoro i Ruffy intenten aturar l'almirall de l'Armada Aokiji de la intenció de capturar Nico Robin, arqueòleg i antic braç. Mentrestant, la mà dreta es va unir a la tripulació. Quan Robin és segrestat pel CP9, la tripulació, juntament amb el cyborg Franky, ataquen l'illa d'Enies Lobby per alliberar-la: Sanji, després de neutralitzar el cuiner Wanze al tren marítim, és neutralitzat per Califa a l'illa, negant-se a com a dona, només per recuperar i eliminar Jabura. Després d'això, la marina de guerra li posa una recompensa al cap, però en lloc d'una foto es representa amb un dibuix poc similar. A Thriller Bark, la tripulació es troba amb el músic esquelet Brook i es troba amb la tripulació de Gekko Moria: Sanji s’enfronta a Absalom i després intenta sacrificar-se al lloc de Zoro per protegir a Ruffy contra Kuma Bartholomew, però és neutralitzat pel seu company.

A l'arxipèlag de Sabaody, després de conèixer la sirena Kayme, coneix a Duval, un caçador de recompenses la cara del qual és idèntic a la foto del cartell buscat de Sanji: tot i que Duval intenta matar-lo, aconsegueix derrotar-lo canviant les seves connotacions. Després que Ruffy ataqui un noble mundial per defensar Kaymie, són atacats per l'almirall Kizaru i de nou per Bartholomew, que envia els membres a diverses parts del món: Sanji acaba a Momoiro on coneix Emporio Ivankov, qui, després d'haver après que és d'un company d'en Ruffy, decideix entrenar-lo durant els propers dos anys.

Nou Món[modifica]

de tornada a l'arxipèlag de Sabaody, Sanji s'uneix a la tripulació i, arribant a l'illa dels Tritons, fa amistat amb el rei Neptú i enfronta i derrota a Hody Jones i els seus pirates. Arribats al nou món, desembarquen a Punk Hazard a l'escalfadora i congelada illa, Ruffy fa una aliança amb el pirata Trafalgar Law per derrotar l'emperador Kaido. A l'illa capturen Caesar Clown, productor de fruites artificials i protegit per Donquixote Doflamingo, que s’enriqueix venent aquestes fruites al mercat negre i sobretot a Kaido. També es troben amb els samurais Kin'emon i Momonosuke, que s'uneixen a ells. A Dressrosa després d'escapar de Doflamingo, Sanji, Nami, Chopper i Brook són atacats per la nau de l'emperadriu Big Mom i es veuen obligats a separar-se de la tripulació. Els quatre van a Zou, coneixen la tribu dels visons: aquí Sanji és segrestat per Capone Berge, membre de la tripulació de Big Mom, per obligar-lo a casar-se amb Charlotte Pudding, filla de l'emperadriu, per entaular una aliança entre la família. i el Vinsmoke. A Whole Cake Island, Sanji es veu obligat a quedar-se a l'illa i s’ha de casar amb Pudding. Sanji decideix acceptar casar-se amb ella. Ruffy, Nami, Chopper, Brook i les visions Pedro i Carrot, van arribar a Whole Cake Island per filmar Sanji; aquest últim té un duel amb Ruffy que intenta foragitar-lo. Després que Sanji aprengui la veritat del matrimoni i que Big Mom realment vol eliminar els Vinsmokes, torna a Ruffy i fa una aliança amb Caponne Berge per matar Big Mom fallint la missió. Gràcies a l'ajut de Vinsmoke, Capone Berge, Jinbe els peixos i el sacrifici de Pedro: Ruffy i els altres aconsegueixen escapar. Fugint miraculosament de l'emperadriu, arriben a Wano, la seu de Kaido: aquí descobreixen la veritat sobre els orígens de Kin'emon i els seus companys, també aprenen sobre la història de Kozuki Oden. Reunits, els pirates del Barret de Palla i els samurais assalten Onigashima, casa de la tripulació de Kaido.

Descripció[modifica]

Aspecte físic[modifica]

Sanji és un noi ros, amb una malla de cabell que cobreix l'ull esquerre; després de dos anys d'entrenament, els cabells són lleugerament més llargs, amb el tuf que li cobreix l'ull dret i ha crescut una barba. Una característica peculiar de la seva aparença són les celles, que tenen un rínxol a la dreta. Sol vestir elegantment, amb un vestit i una corbata fosca.

Personatge i personalitat[modifica]

Sanji és un cuiner que busca perpètuament noies belles: de fet, tendeix a comportar-se millor amb les dones que amb els homes, assumint formes galants i refinades en la seva presència i menyspreant a qualsevol que els faci mal de cap manera; ell mateix no colpeja mai cap dona, fins i tot el seu enemic. Malgrat aquestes actituds, no són pocs els moments en què manifesta un costat més pervertit, sobretot en presència de la Nami, que puntualment acaba colpejant-lo o obligant-lo a realitzar tasques per a ella i Robin. A més de les dues noies, en general té una bona relació amb tots els membres de la tripulació, excepte Zoro, amb qui sovint es disputa per bagatel·les.

A causa del seu passat, menysprea qualsevol actitud que impliqui malgastar menjar, sense dubtar a colpejar sense pietat ningú que es dediqui a aquestes actituds. És un fumador intens: ha estat censurat als Estats Units, on Sanji presenta una piruleta en lloc de cigarretes. El seu somni és trobar All Blue (オールブルー , Ōru Burū?), un mar llegendari on es diu que es troben peixos de tots els mars.

recompensa[modifica]

La primera recompensa assignada a Sanji, després de les batalles a Enies Lobby, és de 77 milions de baies: a diferència de les dels seus companys a la seva mida, no hi ha cap foto, ja que el fotògraf es va oblidar de treure la tapa de l'objectiu quan la feia, semblant vagament a la cara del xef. A causa d'aquest identikit, del qual se sent molt avergonyit, Sanji atrau la ira de Duval, sent aquest últim idèntic al cartell. La seva mida canvia després dels esdeveniments de Dressrosa i es porta a 177 milions de baies: la imatge se substitueix per una fotografia real, però al cartell només hi ha la redacció viva, en lloc del clàssic mort o viu, per pressió de la seva família. Després de la fugida de Tottoland, la recompensa torna a canviar-se i augmenta fins a 330 milions de baies: tot i que el cuiner està feliç d'haver superat el de Zoro (320 milions), es decepciona al descobrir que el seu nom complet està escrit al cartell. és Vinsmoke Sanji, lligant així indissolublement el seu nom al de la família.

combat[modifica]

Sanji VS Gin[modifica]

Al Baratie, Sanji s'enfronta a Gin però és derrotat: aquest el perdona recordant que Sanji el va salvar abans i decideix sacrificar-se donant-li la màscara del gas verinós llançat per Krieg.

Sanji VS Mr. 2[modifica]

A Alabasta, Sanji colpeja Mr. 2 més d'una vegada. Mr. 2 descobreix el punt feble de Sanji, fent servir la cara de la Nami per poder derrotar-lo. Sanji també troba les seves debilitats aconseguint derrotar-lo

estil de lluita[modifica]

Sanji, com a cuiner, prefereix utilitzar les mans només per cuinar: en la lluita, per tant, va desenvolupar un estil de lluita basat en puntades de peu, cosa que li va valer el sobrenom de "Cames Negres" (黒 脚 Kuro ashi?); els noms dels seus atacs estan en francès i fan referència a plats o mètodes de cuina. Aleshores és capaç, girant ràpidament sobre si mateix, d'explotar la fricció per fer la cama incandescent: aquesta tècnica s’anomena Diable Jambe (悪魔風脚ディアブルジャンンン Diaburu Janbu?, Lit. "Leg del diable ") i augmenta els atacs de poder, fins i tot provocant cremades i, de vegades, incendiant l'enemic. Durant els dos anys d'entrenament, a força d'escapar de les travesties de Momoiro, va aprendre a córrer a la superfície de l'aigua o volar xutant l'aire amb molta força; també va aprendre a dominar l'ambició de la percepció i l'armadura, especialitzant-se en l'ús de les primeres. Després de l'assalt a la festa de te de Big Mom, la seva família li dona un dels seus vestits d'atac (レイドスーツ Reido Sūtsu?), Vestits de memòria particulars: a més de ser gairebé indestructible i absorbir la major part dels danys rebuts, el vestit El de Sanji, anomenat Stealth black (ステルス・ブラック Suterusu Burakku?), Li permet esdevenir invisible.