Sant Andreu del Prat del Campanar

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Andreu del Prat del Campanar
Imatge
Part frontal de l'església de Sant Andreu del Prat del Campanar
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Massana (Andorra) i Arinsal (Andorra) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 34′ 32″ N, 1° 28′ 54″ E / 42.57543°N,1.48165°E / 42.57543; 1.48165

Sant Andreu del Prat del Campanar és una església d'origen romànic situada a 1.505 m a la sortida del poble d'Arinsal direcció l'estació d'esquí d'Arinsal dins la parròquia de la Massana.

Aquesta església es va reconstruir el 1975 sota la direcció de l'expert Pere Canturri a partir de la descoberta feta d'unes restes d'una antiga ermita en unes excavacions al lloc conegut com a Prat del Campanar. De la construcció romànica només en queda la part inferior dels murs, ja que havia estat sepultada dues vegades per allaus de neu; la primera vegada possiblement al segle xiii i la darrera al segle XVII). L'edifici actual consta d'una nau rectangular, acabada amb un absis semicircular dels segles xii i xiii i coberta amb volta de canó. El campanar és d'espadanya d'un sol ull. De l'existència d'aquesta capella no es té documentació escrita, sinó només oral.

Actualment aquesta capella pertany a la família Rosell d'Andorra la Vella i un porxo adossat a l'església al mur sud fa la funció de panteó familiar.

En la cartografia oficial andorrana Arxivat 2007-07-10 a Wayback Machine., surt assenyalada com a Església de Sant Antoni.

Enllaços externs[modifica]

Imatges[modifica]

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sant Andreu del Prat del Campanar