Sant Climent de Saulet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Climent de Saulet
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMontferrer i Castellbò (Alt Urgell) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióSaulet
Map
 42° 20′ N, 1° 19′ E / 42.34°N,1.32°E / 42.34; 1.32
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC15646 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Propietat deBisbat d'Urgell

Sant Climent de Saulet és l'església del poble de Saulet, al municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una església d'una sola nau, amb capçalera plana orientada al sud-est. Presenta un presbiteri quadrangular, més estret que la nau, i una coberta de fusta de doble vessant amb llosa. L'interior de la nau presenta un banc corregut adossat als murs i un altar d'obra adossat a la capçalera. Hi ha un cor de fusta als peus. La porta principal es troba al mur meridional i és en arc rebaixat. Hi ha una altra porta que dona accés al cementiri al mur nord i una espitllera al costat nord del presbiteri. Coronant el mur occidental hi ha un campanaret d'espadanya d'un sol ull.[1] La construcció és rústega de pedres unides amb morter sense fer filades.[2]

Història[modifica]

Alguns autors la consideren d'origen preromànic.[2][3] Saulet apareix esmentat a l'Spill com a lloc de Santa Cecília d'Elins i la seva jurisdicció civil corresponia al prior de Santa Maria de Castellbò com a successor del monestir d'Elins. La documentació medieval presenta diversos esments a una església dedicada a Sant Climent situada als límits del terme de Malgrat de Noves, però no hi ha cap seguretat que corresponguin a Sant Climent de Saulet.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Església de Sant Climent de Saulet». Pla d'ordenació urbanística municipal: Catàleg de béns protegits p. 75-76. Ajuntament de Montferrer i Castellbò. Arxivat de l'original el 3 de març 2016. [Consulta: 9 maig 2012].
  2. 2,0 2,1 «Església parroquial de Sant Climent». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 8 maig 2012].
  3. «Montferrer i Castellbò: Cassovall, Saulet, Canturri i Castellins». Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Grup Enciclopèdia Catalana. [Consulta: 9 maig 2012].